Jedan od lidera Demokratskog fronta DF i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je da će NATO u najskorije vrijeme izgraditi dvije vojne baze u Crnoj Gori, prenosi agencija Beta.

„Ti planovi će biti realizovani tokom naredne dvije godine, do 2019. godine. Sa velikom vjerovatnoćom, jedna baza će se pojaviti na obali, a druga u planinama,“ rekao je Knežević u intervjuu današnjem moskovskom dnevniku „Izvestija“.

„Riječ je o planinama Sinjajevini ili Bjelasici gdje, zahvaljujući geografskom položaju, postoje najbolji uslovi za stvaranje vojne infrastrukture,“ napomenuo je lider DNP-a.

Na pitanje da li NATO želi da od Crne Gore napravi „teren za antirusku politiku“, on je odgovorio pozitivno, navodeći da svakog dana lokalni mediji optužuju Rusiju za finansiranje opozicije i destabilizaciju zemlje.

„Uvjeren sam da crnogorski režim zaista želi da nas stavi u zatvor, kako bi od nas napravio ‘glavne neprijatelje’, i opravdao svoj pronatovski i antiruski kurs,“ istakao je Knežević.

https://iz.ru/665670/dmitrii-laru/nato-sozdast-voennye-bazy-v-chernogorii

IN4S, Izvestija