Knežević: Ne bi me čudilo da se odluka o pristupanju NATO-u donese u kafani

Knežević: Ne bi me čudilo da se odluka o pristupanju NATO-u donese u kafani

Lider Demokratske narodne partije i član predsejdništva DF-a Milan Knežević kazao je u izjavi za Portal Analitika da ga ne bi začudilo da ministar Raško Konjević i nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević predlože da se odluka o pristupanju Crne Gore NATO-u donese u jednom od podgoričkih kafića.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je prošle nedelje, da odluku Crne Gore o pristupanju NATO treba donijeti u Skupštini, a ne na referendumu.

Knežević je kazao da stav ministra Konjevića predstavlja krunski dokaz da je  DPS – SDP koalicija veoma dobro upoznata sa većinskim opredjeljenjem građana Crne Gore koji se protive učlanjenu u ovu vojnu alijansu.

– Zato ovakve i slične izjave koje ovih dana dolaze od režimskih NATO promotera nijesu nista drugo do bježanje od građana i stvarnosti. A svi oni koji bježe od misljenja sopstvenih građana, a pritom na silu žele nametnuti svoje, završiće kad tad na društveno političkim marginama. Zato me do kraja ove propale NATO kampanje neće začuditi ako gospodin Konjević, Garcević ili neko drugi iz Vlade, izađe  sa predlogom da se odluka o pristupanju Crne Gore u NATO donese u Buda baru, nakon ispijene dojč kafe Đukanovica i Krivokapića, a da o tome glasaju konobari i njihovo obezbjeđenje – kazao je Knežević za Portal Analitika.

Knežević je naglasio da  NATO integracije nisu jedino pitanje kojim aktuelni režim manipuliše voljom crnogorskih građana.

– Čak i po namještenim istraživanjima javnog mnjenja, i pored višemilionske kampanje, jasno je da broj građana koji podrzavaju ulazak Crne Gore u NATO ne prelazi vise od 35 odsto. Ako se tome doda i Lukšićeva depeša u kojoj lamentira nad propascu NATO projekta u Crnoj Gori, i skoro da vapi za otvaranjem novog Golog otoka za sve koji se protive ulasku u ovaj savez, ostaje gorka konstatacija, da nas režim gura u jos dublje podjele – rekao je Knežević.

Knežević je istakao da  je “uvjeren da Crna Gora neće dobiti poziv za NATO”.

–  Tako da Vlada i neće biti u prilici da po ovom pitanju iskusava mišljenje građana.  Zato kampanja koja se ovih nedjelja dodatno pojačava o sve izvjesnijem režimskom putu u NATO,  neodoljivo podsjeća na put Radosava iz Đekne u Minhen. I kao sto je u kultnoj seriji Ćetalj već bio osedlan, spremljene pršute, skorup i preobuka, a Radosav nije mrdnuo dalje od Šavnika, tako  i u crnogorskoj Vladi svako malo obukuju za put u Brisel po jednog ministra, a on se umjesto poziva vraća sa darovima iz free shopa – zaključio je Knežević.

Izvor: Portal Analitika