Knežević: Neće nam NVO pisati izborne zakone

Knežević: Neće nam NVO pisati izborne zakone

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ponovio je da se zalaže za formiranje redovnog skupštinskog radnog tijela, koje bi se, kao u prethodnim slučajevima, bavilo isključivo izbornim reformama.

– Takvo radno tijelo bi bilo formirano na jesen, jer nijesu u skorije vrijeme predviđeni vanredni izbor, rekao je Knežević.On je dodao i da se zalaže za potpuno drugačiju strukturu od one koju su predložili Aleksa Bečić i Dritan Abazović, navodeći da je protiv učešća civilnog sektora u radu radne grupe.

– Zalažemo se za paritetan princip shodno broju osvojenih mandata i tražimo mjesto kopredsjednika radne grupe. Osim toga, izričito smo protiv da nam nevladine organizacije pišu izborne zakone, kazao je Knežević „Pobjedi“.

Bečićev i Abazovićev Plan izbornih reformi predviđa formiranje “ad hoc” radnog tijela koje bi se osim izbornih reformi bavilo i medijskim zakonima, Sudskim savjetom kao i Javnim servisom.

Knežević je tokom skupštinskog zasijedanja saopštio da DF neće učestvovati u radu tog tijela, jer iza njegovog formiranja, kako tvrdi, stoji američka ambasada.