Član Predsjedništva Demokratskog fronta i menadžer izborne kampanje Milan Knežević kazao je u izjavi za Pobjedu da u njegovom političkom savezu nema pukotina kada je riječ o NATO savezu, ističući da je većina konstituenata DF-a protiv učlanjenja u NATO, a PzP smatra da ovo pitanje treba riješiti isključivo na referendumu.

“Demokratski front kao savez opozicionih političkih subjekata ima vrlo precizne i definisane političke stavove oko svih pitanja koja opterećuju crnogorsko društvo. Crnogorska javnost od 2012. godine je veoma dobro upoznata sa stavovima konstituenata DF-a: NOVE, PZP-a i DNP-a. Dakle, NOVA i DNP su snažno protiv učlanjenja Crne Gore u NATO. Naš politički stav dijeli i Radnička partija i Partija penzionera, kao i politički subjekti koji su nedavno pristupili DF-u, DSS i JKPCG. PZP smatra da odluku o eventualnom učlanjenu Crne Gore u NATO treba donijeti isključivo na referendumu”, kazao je Knežević za Pobjedu.

Pobjeda je istakla da Program Demokratskog fronta „Da radi Crna Gora“ ne sadrži termin „vojna neutralnost“, koju su proteklih mjeseci snažno promovisale članice DF-a Nova, DNP i Radnička partija, što je Knežević komentarisao da svako „traženje pukotina“ u DF-u o NATO uzaludan.

“Svaki pokušaj nekakvog ‘traženja’ pukotina u DF-u povodom ovog pitanja je uzaludan, jer je DF kao najjači i najorganizovaniji savez odlučan da 16. oktobra pobijedi na izborima, organizuje referendum o učlanjenju u NATO, a ja sam kao lider DNP-a, uvjeren da će ubjedljiva većina građana biti protiv članstva u ovoj militantnoj alijansi. Izbor je potpuno jasan: Mi ili On, jer Crna Gor više ne može ni jedan dan da čeka”, zaključio je Knežević.

Izvor: In4s.net