Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da će se predstavnici njegove stranke sigurno sastati sa delegacijom „Jedinstvene Rusije”, koja planira da posjeti Crnu Goru u toku ovog mjeseca. On ističe da će posjeta stranke ruskog predsjednika Vladimira Putina „poboljšati narušene odnose Crne Gore i Rusije”.

„Posjeta delegacije „Jedinstvene Rusije“ Crnoj Gori i potpisivanje memorandum o saradnji oko ključnih društveno političkih pitanja, poboljšaće odnose dvije države koji su narušeni anti-ruskom politikom crnogorskog režima. Stoga, ova posjeta sa našeg aspekta predstavlja izuetan događaj“, rekao je Knežević.

On je naglasio da predstojeća posjeta prevazilazi okvire političkih djelovanja i aktivnosti.

„Tu se radi o dolasku i susretu sa svim društveno-političkim faktorima, NVO sektorom, nezavisnim intelektualcima koji mogu doprinijeti poboljšanju odnosa između Crne Gore i Rusije“, kazao je Knežević.

Delegacija „Jedinstvene Rusije“ predsjednika Rusije Vladimira Putina posjetiće tokom aprila Podgoricu, a kako je najavljeno iz Balkanskog centra za međunarodnu saradnju, planiran je niz susreta i konsultacija sa političarima, duhovnim liderima Crne Gore, rukovodstvom NVO, poslovnim udruženjima, predstavnicima medija i ruske dijaspore