Knežević: Očigledno je da smo Mandić i ja pod mjerama tajnog nadzora

Knežević: Očigledno je da smo Mandić i ja pod mjerama tajnog nadzora

Kao što smo i prije početka današneg ročišta, saopštili kolega Andrija Mandić i ja, da je čitava namjera ovoga procesa “vijeka” da se završi  do kraja septembra ili sredinom oktobra, saopštio je ljedan od lidera DF-a, Milan Knežević.

“Vidjeli ste da je sudija Suzana Mugoša, diktirajući nastavak procesa, bukvalno čitav septembar ubrzanim tempom zakazala ročište, a da sam ja bio prinuđen, obzirom da je moj advokat juče stupio na dužnost, zato što je doskorašnji advokat Goran Rodić bio prinuđen da se povuče, a ja bio prinuđen da opozovem punomoćje iz razloga koji su poznati crnogorskoj javnosti, jer se i protiv njega vodi montirani proces, da su njemu izuzeti lap-topovi i mobilni telefoni I računari, ne bi li se došlo do komunikacije između mene i njega, kako bi tužilaštvo opstruiralo proces, mi smo danas bili prinuđeni, da bi se moj advokat mogao upoznati sa spisima predmeta, da zatražimo odlaganje”, kazao je Knežević.

Lider DNP-a  je dodao da sudija Mugoša nije saopštila da li se on i Andrija Mandić nalaze pod mjerama tajnog nadzora.

“Ona je samo saopštila da se advokati ne nalazi pod mjerama tajnog nadzora, a da smo kolega Andrija Mandić i ja, očigledno pod mjerama tajnog nadzora sve vrijeme. Veoma je važno, u mom obraćanju koje sam poslao sudu da neću tražiti oglaganje suđenja zbog ljudi koji se nalaze u pritvoru, da crnogorska javnost zna da je okrivljenom Mihailu Čađenoviću 14. jula produžen pritvor na još mjesec dana. Dakle, čitava ta priča o tome da će pritvoreni kada iznesu odbranu, biti pušteni da se brane sa slobode, to je običan medijski režimski spin, jer su oni optuženima već produžili pritvore, ostavljajući ih za septembar. Dakle, jasno je da i tužilaštvo i sud u ovom slučaju, koordiniraju ubrzani proces kako bi zbog nekih “viših ciljeva” epilog afere državni udar mogli da imamo već sredinom oktobra, ili ranije”, kazao je Knežević.

 

Portal VIJESTI