Knežević: Od „građana“ teško očekivati da podrže ideju DF-a o protestima

Knežević: Od „građana“ teško očekivati da podrže ideju DF-a o protestima

Od „građana“ je teško očekivati da podrže ideju Demokratskog fronta o protestima, jer su, i na protestima 2015. bili po strani čekajući pogodan trenutak da sjednu za sto s Milom Đukanovićem, a kasnije i uđu u njegovu Vladu, kazao je za portal Analitika lider DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević.

„Protesti predstavljaju demokratski metod političke borbe koji je u prošlosti dao vidljive rezultate, i da tada nije bilo izdaje od strane ostatka opozicije, danas bi imali legitimno izabranu demokratsku vladu. Moj stav je odavno poznat: svaki vid demokratskog djelovanja opozicije, posebno organizovanje protesta, predstavlja našu ljudsku i političku obavezu pred građanima koji su nam na izborima ukazali povjerenje i koji žele promjene“, naglasio je Knežević.

On je istakao da je od tzv. građanske opozicije ostao „samo opušak koji s vremena na vrijeme pojedini lideri ovih stranaka ‘povuku‘ ne bi li proizveli kakav-takav dimni efekat, a najviše što dobiju je napad kašlja“.

Upitan očekuje li zabranu proslave stogodišnjice Podgoričke skupštine, kazao je da ne želi da vjeruje da najavljeni skup može ugroziti „12 godina novocrnogorske državotvornosti“.

„Svako kome smeta obilježavanje ovog jubileja ne mora prisustvovati, kao što ni mi ne prisustvujemo Danu albanske zastave, obilježavanju Oluje ili pomenima Sekuli Drljeviću, Krstu Popoviću i Osmanu Rastoderu“, naglasio je Knežević.

Najavio je da će poziv za prisustvo skupu predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i premijeru Dušku Markoviću.

„Da svojim besjedama uzmu učešća u ovoj državnoj proslavi i podsjete nas na njihove rane radove“, poručio je lider DNP-a.

SDT bi me najradije vidio na lomači, kao Đordana Bruna

Upitan da prokomentariše poslednja dešavanja kada ga je Viši sud osudio na dva mjeseca zatvora jer je odbio da dostavi podatke o sudiji koji je ponudio da mu za deset hiljada evra ukine presudu zbog napada na policajca, Knežević je kazao:

„Radi se o klasičnoj zloupotrebi službenog položaja SDT-a i jednog broja sudija Višeg suda. Prosto je postalo degutantno komentarisati sve sudske procese koji se vode protiv mene i kontinuiranu ostrašćenost SDT-a i jednog broja sudija koji bi me najradije vidjeli na lomači kao Đordana Bruna

Apelacioni sud je donio rješenje kojim se jasno određuje da SDT i vijeće sudija Višeg suda nisu imali pravo žalbe ni u prvom postupku kad sam kažnjen 1.000 evra, ni u drugom kad su mi odredili stavljanje u zatvor najduže do dva mjeseca.

Naravno da nemam namjeru skrušeno posmatrati kako mi se svakodnevno gaze Ustavom zagarantovana prava, već ću nakon novog vijećanja Višeg suda sa svojim advokatskim timom preduzeti odgovarajuće pravne radnje kako bih eliminisao mogućnost da ijedan građanin Crne Gore prođe kroz tužilačko-sudsku Golgotu kroz koju ja prolazim skoro dvije godine“, poručio je funcioner DF-a.

Govoreći o rotaciji na vlasti u Budvi krajem godine, on je najavio da će se od početka naredne godine vidjeti konkretni rezultati u Budvi.

„DF i Demokrate su potpisale postizborni koalicioni sporazum koji poslije dvije godine predviđa rotaciju čelnih ljudi Budve. Bez obzira na sve vidljivije razlike između nas i Demokrata na državnom nivou, ne očekujem nikakve prepreke da od 1. januara 2019. godine Marko Carević postane gradonačelnik Budve“, ističe Knežević.