Knežević: Opozicija da napusti parlament i pridruži se protestima

Knežević: Opozicija da napusti parlament i pridruži se protestima

Demokratski front će inicirati pitanje nepovjerenja Vladi tek kada ostatak opozicije, koji je učestvovao u dijalogu, napusti parlament i prihvati zajedničku organizaciju protesta.

To je Pobjedi potvrdio član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević navodeći da su dalji koraci njegove političke grupacije određeni planom akcionog jedinstva koji je na sastanku sa predsjednikom SNP-a Srđanom Milićem predočio funkcioner Fronta Strahinja Bulajić.

U akcionom planu DF-a nije naveden rok kada bi se postavilo pitanje nepovjerenja Vladi, ali su navedeni uslovi pod kojima će Front podnijeti formalnu inicijativu.

„Opozicija treba da napusti Skupštinu i ne učestvuje u plenarnim zasijedanjima, odborima, izborima, razrješenjima, dok se ne smijeni Vlada Mila Đukanovića. Tek tokom bojkota parlamenta i održavanja kontinuiranih demokratskih protesta, što podrazumijeva predlog akcionog jedinstva, udružena opozicija treba da pokrene inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi i u Skupštini izabere prelaznu vladu, koja će organizovati prve poštene i pravične izbore,  navodi se u planu akcionog jedinstva, koji je ponudio Front.

“DF je svojim jasnim predlogom akcionog jedinstva opozicije još jednoskupm iskazao spremnost koordinisanog djelovanja opozicije koji će dovesti do formiranja prelazne vlade. Smatramo da se radi o logičnom i koegzistentnom stavu koji otvara velike mogućnosti opozicione saradnje i djelovanja, što je u osnovnom i želja opozicione javnosti. I dalje smatram potpuno nebitnim od koga dolazi koji opozicioni predlog ako on u sebi sadrži konkretne mjere na rušenju režima. Pred nama su veliki izazovi i vjerujemo da ćemo ih biti dostojni, kazao je Knežević.

„Sve aktivnosti koje idu u pravcu pada Đukanovićeve Vlade smo spremni i da koordiniramo sa opozicijom“, zaključio je Knežević.

Izvor: Pobjeda, IN4S