Knežević: Opozicija ujedinjena oko nestranačke ličnosti može pobijediti režimskog kandidata

Knežević: Opozicija ujedinjena oko nestranačke ličnosti može pobijediti režimskog kandidata

Zajednički nestranački kandidat opozicije može pobijediti kandidata Demokratske partije socijaliste (DPS), Mila Đukanovića, na predsjedničkim izborima, saopštio je predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a, Milan Knežević agenciji Mina.

„Nijedan predsjednik opozicione stranke ne može pobijediti kandidata DPS–a, i tu realnost treba uvažiti. Iskustvo koje smo imali 2013. godine potvrdilo je da opozicija ujedinjena samo oko nestranačke ličnosti može pobijediti kandidata režima,“ kazao je Knežević i istakao da je DF spreman da predloži predloži nestranačku ličnost kao zajedničkog kandidata opozicije.

„Udbaška istraživanja javnog mnjenja, poput onog Srđe Darmanovića, u kojima se prepariranim procentima podrške iskrivljuje stvarnost, mogu navesti jedan broj opozicionih lidera da se, žargonski rečeno ‘prospu’ na izborima. ‘Prosipanje’bi kao rezultat imalo nekoliko slabih opozicionih kandidata i pobjedu Đukanovića u prvom krugu,“ navodi poslanik DF-a i naglašava:

„Moja je dužnost da ukažem da DPS upravo priželjkuje ovakav scenario i namjerno pumpa politički ego pojedincima iz opozicije kako bi ih kasnije gurnuo u političku provaliju. Nadam se da opozicioni lideri neće upasti u tu zamku i da će biti dovoljno mudri da se svi okupe oko nestranačke ličnosti.“

On je kazao da je ostatku opozicije je poznat stav DF-a.

„Kao što smo bili otvoreni za razgovor o zajedničkim protestima, Vladi i parlamentu u sjenci i drugim vidovima opozicionog djelovanja, tako smo spremni i za razgovor na ovu temu,“ poručio je Knežević.

Nažalost, kako je kazao, jedan broj opozicionih stranaka prolazi kroz ozbiljnu krizu i podjele koje će izgleda rezultirati stvaranjem novih političkih subjekata.

„Zato je DF kao najjači opozicioni subjekt dužan da preuzme odgovornost i svojim djelovanjem pokuša pomiriti ove krajnosti koje egzistiraju na opozicionoj sceni,“ naveo je poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

 

IN4S