U ime Demokratske narodne partije i svoje lično ime  čestitam gospodnu  Vojislavu Šešelju istorijsku pobjedu nad Haškim tribunalom kao najveći dan međunarodne pravde.

Oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju je prva presuda Haškog tibunala kojom su zadovoljeni i pravo i pravda kada su u pitanju otuženici srpske nacionalnosti. Ovom presudom Haška inkvizicija svakako ne može promijeniti i umanjiti opštu sliku o svojoj ulozi u jednostranoj satanizaciji srpskog naroda, niti se iskupiti za brojne nepravde, a osobito ne za nerasvijetljene okolnosti pod kojima je bivši Predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević izugbio život bez prava čak i na liječenje.

Istorijski značaj koji je imala odbrana Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja u demaskiranju instruisanih optužnica pred Haškim Tribunalom današnjom presudom dobija punu potvrdu. Njihovo držanje i apsolutna dominacija koju su pokazivali u sudnici ostaće upamćeni kao najveći stepen beskompromisnog patriotizma i kao svijetli primjer borbe za svoju državu i narod čiji se globalni značaj ogleda u promovisanju slobode kao najećeg ljudskog ideala.  Oslobađajućom presudom do temelja je srušen koncept  NATO-a da se montiranim otužnicama  pronađe opravdanje za agresiju na SRJ  1999. godine čiji je jedini cilj bio  otimanje srpske autonomne pokrajine Kosova i Metohije.

Današnja presuda treba da bude pouka da se iskreno i dugoročno pomirenje može graditi jedino na pravednim odlukama gdje svakom mora pripasti odgovornost na osnovu uloge koju je imao u prošlosti, a ne na osnovu instruisanih optužnica kojima se žele opravdati nezdravi imperijalistički apetiti pogubni za kompletno čovječanstvo.