Ovo o čemu danas raspravljamo nije budžet nego čitulja Crnoj Gori, kazao je lider DNP-a i član Predsjedništva DF-a na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore.

„Vi uništavate esenciju države jer čitav teret ovog budžeta nosiće kreditno zaduženi građani“, napomenuo je Knežević i dodao:

„Zbog toga ja zovem ovaj budžet ‘Čepurke’, jer vi očigledno one ljude koji će biti u socijalnoj potrebi već ste projektovali na Čepurcima u ove dvije do tri godine jer ovo ne može niko da izdrži!

Je li normalno da građani nose teret povećanja pdv-a i akciza a pri tom im ukidate socijalna davanja?“

On je napomenuo da Monstat od 2012. godine ne objavljuje osigurana lica i broj građana koji su osigurani od nezaposlenosti, te kazao da je ovaj broj iznosio 125.000 tj. 10% više nego u Srbiji.

„Stvorili ste privatnu državu koju treba da finansiraju građani Crne Gore“, istakao je Knežević.

On je ukazao da raste stopa mortaliteta ali da se istovremeno uvećava birački spisak.

Majke da u utorak dođu na protest, da se ne dozvoli da za njihove naknade budu kupljeni helikopteri

„Ovo nije samo čitulja već i NATO budžet,“ kazao je Knežević koji je rekao da su nadoknade majkama ukinute kako bi vlast pojačali obaveze prema NATO-u:

„Ova nesrećna vlast i nesrećna država planira da kupi tri NATO helikoptera u iznosu od 30 miliona evra – eto poštovane majke, đe su pošle vaše nadoknade: na tri helikoptera! Dabogda vam polećeli kad ja došao da ih upalim.“

On je pozvao sve majke da dođu u utorak kad se bude raspravljalo o ukidanju nadoknada, kada ovdje bude premijer, te pozvao „ostatke ostataka građanske opozicije sa očuhom nacije Rankom Krivokapićem!, da ubijedi Abazovića, Bečića i Lekića“ da izađu na ulice i krenu u protest i ne dozvole da se kupe tri helikoptera i uniforme za vojnike.

Nuhodžić da oduzme pasoše Katniću i Čađenoviću

Knežević je naglasio i da ANB, od troška građana Crne Gore, po direktivi NATO-a, kupuje uređaj za prisluškivanje svih građana Crne Gore i iznosu od dva miliona evra.

„Želim da pozovem Mevludina Nuhodžića da koliko je danas oduzme pasoše Milivoju Katniću i Saši Čađenoviću, jer poslije informacija koje ćemo sjutra iznijeti vezano za montažu državnog udara oni odmah treba da budu uhapšeni!

Jer, ako se njemu dozvoli da priđe tom uređaju preko čuvenog ‘Vac-apa’ – kako on kaže – izgorećete taj uređaj i bacićete dva miliona evra kao što ste bacili i državni udar niz Moraču!“, naglasio je poslanik DF-a.

 

IN4S