Knežević: Pažin siluje Ustav Crne Gore

Knežević: Pažin siluje Ustav Crne Gore

„Drago mi je da vas vidim posle 3 mjeseca, fantastično izgledate, kosa vam je sve crnja, crnja, i nećete mi zamjeriti 3 mjeseca u zatvoru od čovjeka naprave svašta, ja sam prvo mislio da je vaskrsnuo Ekrem Jevrić umjesto vas sa tim blaženim pogledom, ali sad vidim da je to ministar Pažin“, počeo je danas svoje izlaganje u prepoznatljivom maniru Milan Knežević, poslanik DF.

„Poštovani građani i vi u Ziksu, imali ste priliku da uživo pratite kako ministar Pažin siluje Ustav Crne Gore“, i dalje pojasnio: „Po ZKP to povlači kaznu od jedne do deset godina, a ako je brutalnije silovanje i do 15 godina, vi danas sa parlamentarnom većinom kolektivno silujete Ustav Crne Gore i zbog toga treba da odgovarate 15 godina zatvora, a vjerujte mnogi robijaši vam se raduju tamo i čekaju dan kada ćete proću spušku kapiju, ali ne samo vas, već i još jednom broju visokih funkcionera.“

Kako je Knežević dalje naglasio, sva ta priča o analogiji , o neophodnosti izbora sudskog savjeta je u stavri očajnički pokušaj reanimacije pravosuđa, jer pravosuđe u Crnoj Gori uopšte ne postoji, ono je mrtvo, življi su u ovom trenutku svi na Čepurcima nego što je crnogorsko pravosuđe. I vi danas ovdje pokušavate da predstavite vaše mišljenje kao mišljenje Venecijanske komisije.

„A ko je prvi počeo lament nad pravosuđem u Crnoj Gori? Vesna Medenica, zatužila je preko medija, i to preko režimskih medija da bi joj sestra Batrićeva pozavidjela. Kako se urušava sudstvo, kako je DF antidržavni element koji treba uništiti , kako ne postoji konsenzus, i onda je zavapila za Venecijanskom komisijom i onda ste se pojavili vi, i saopštili da zbog bojkota opozicija nemate dvije trećine i da ćete morati da primjenite analogiju, vi ste prevarili crnogorsku i međunarodnu javnost, bojkot parlamenta ne postoji, dvije trećine nemate, to je tačno, ali vi ste pokušali sve da predstavite da se radi o bojkotu parlamenta“ kazao je Knežević.

Prozvao je ministra Pažina i kako ga je nazvao Srđu Soroševog Darmanovića da svoje mišljenje pokušavaju da predstave kao mišljenje Venecijankse komisije.

„Stvara se atmosfera da bez sudskog savjeta u Crnoj Gori će sve da pomre, za kreiranje te atmosfere zaslužan je Zoran Pažin, Vesna Medenica, i sve one sudije koje su u institucionalnom progonu DF dostigle vrhunac zajedno sa Tužilaštvom“, istakao je Knežević.

„I vi danas ovdje pričate o kulturi dijaloga ,govorite o analogijama, a ta analogija nigdje nije zapisana u Ustavu. Po toj analogiji vi možete da produžite mandat i Vladi i Skupštini, vi obmanjujete Crnu Goru, vi obmanjujete međunarodnu javnost i pokušavate da predstavite da je ovo normalno stanje, ovo je pravna hajdučija, od danas Ustav u Crnoj Gori više ne postoji“, zaključio je u svojoj diskusiji Milan Knežević.