Knežević pita Markovića: Na koliko smo osuđeni?

Knežević pita Markovića: Na koliko smo osuđeni?

Vrijeme pravde stiže u Crnu Goru, poručeno je sa vanredne pres konferencije DF-a nakon što je Viši sud potvrdio optužnicu Specijalnog tužilaštva za pokušaj terorističkih napada na dan izbora. Među okrivljenima su i lideri Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Milan Knežević pita premijera Duška Markovića: “Na koliko smo osuđeni? Radi se o političkoj optužnici”, dodao je Knežević i poručio da DF neće dozvoliti da bude žrtva.

On smatra da je pravosuđe korumpirano te da DF nema povjerenja u njega. “Pravosuđe radi po nalogu “prve familije”, Markovića i Milivoja Katnića”. “Neće nas uplašiti”, poručio je Knežević.

Nikad nismo pokazali da želimo bilo kakvo protiv-ustavno djelovanje, kazao je Knežević.

Emilo Labudović kaže da vas sud može optužiti za bilo šta ako to, kako je naveo, poželi Katnić.

“Crna Gora nije odskoro nedemokratska… to traje još od “Bombaške afere”, dodao je Labudović.

Labudović poručuje da se DF ne može zaustaviti u svojoj misiji.

“Ne mogu da uplaše lidere DF-a kao ni narod. Mogu da ga drže u okovima još malo ali njihovi argumenti padaju u vodu. Pitanje je dana kad će, kao u Beranama, Budvi, Herceg Noovm, Kotoru pasti i vlast u Podgorici”, rekao je Labudović.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević kaže da Crna Gora nije demokratska država te da u njoj nema vladavine prava. “Ovo što radi Katnić, jednom će biti predmet revizije u slobodnoj Crnoj Gori”, rekao je lider PzP.

Medojević je kazao da se kolege iz opozicije ne solidarišu sa Demokratskim frontom. Ipak ih poziva da ne prihvataju bilo kakvu ponudu za rješenje političke krize ako to ne uradi i DF.

“Treba da tražimo rješenje. Treba nam široki nacionalni konsenzus i to može samo da sprovede DF. Zato nas vlast proganja”, saopštio je Medojević i dodao:

“Možemo da budemo ponosni na ove montirane političke procese”, zaključio je on.

Andrija Mandić je, kako je rečeno, spriječen da bude na današnjoj sjednici jer je imao izlaganja na Odboru na dijasporu u parlamentu Srbije.

 

Izvor: Antena M