Predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore i član Predsjedništva Demokratskog Fronta, Milan Knežević, danas je podnio tužbe protiv „Pink M“, i „Media-Nea“ d.o.o. – Podgorica“ koji su osnivači medija „Pink M“ i lista „Dnevne novine“ zbog povrede časti u ugleda.

„Tuženi mediji su u kontinuitetu u toku trajanja izborne kampanje za parlamentarne izbore ali i nakon održanih izbora sprovodili besprizornu i senzacionalističku kampanju prema Predsjedniku DNP-a na način što su objavljivali tekstove koji su zasnovani na neistinitim tvrdnjama čime su u dugom vremenskom periodu dezavuisali i dezinformisali javnost. Namjera tih tekstova je bila da se naruši ugled i čast Milana Kneževića u očima javnosti bez iznošenja bilo kakvih dokaza ili činjenica koje bi potkrijepile navode“, piše u saopštenju Kneževića.

„Posebno se u tim napadima ističu monstruozne konstrukcije o navodnom učestvovanju u okrestriranoj akciji službi državne bezbjednosti i kriminalnog miljea, poznatoj kao afera „državni udar“ kada su pomenuti mediji imali ulogu da ovaj navodni državni udar predstave kao realnu opasnost po ustavno uređenje Crne Gore. Svakodnevno i to u više navrata su pomenuti mediji širili propagandu da su Milan Knežević i ostali u Demokratskom frontu „organizatori i planeri državnog udara koji je imao za cilj izazivanje krvorprolića i rušenje ustavnog poretka“.
Nakon čitave tragikomedije oko državnog udara svima je postalo jasno da je upotrebna vrijednost ove afere bila da se očuva vlast DPS-a, i da je za to bilo potrebno da se diskedituju oni koji su najveća prijetnja po vladavinu kriminogenog režima a to su čelnici DF-a. Sramna je i nedopustiva uloga pojedinih medija koji su učestvovali u ovom poslednjem pokušaju održavanja na vlasti Mila Đukanovića, i koji su mu u konačnom, makar za kratko, omogućili da formira sumnjivu parlamentarnu većinu. Medijski centar DNP – a izražava žaljenje što je jedan medij svojim gašenjem izbjegao suočavanje sa neistinima i monstruoznim konstrukcijama koje je mjesecima plasirao sa jasnom namjerom poziva na linč Milana Kneževića. Takođe, izražavamo žaljenje što je jedan broj udbaških portala izbjegao sudski proces, jer su “ samo “ prenosili djelove orkestrirane hajke medijskog satanizovanja DF – a.

„Niko u Crnoj Gori više nema dilemu da ovi kvazi-mediji koje kontoliše kabinet Predsjednika Vlade i predsjednika DPS-a isključivo postoje radi diskreditacije političkih protivnika. Sudeći po količini histerije i neistina koje su širili o predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću, od trenutka raspisivanja izbora pa sve do danas, onda je lako uočljivo da je vlast DPS-a nikad krhija i ugroženija. Uostalom, suđenje će biti idealna prilika da glavni i odgovorni urednici ovih medija potkrijepe dokazima tekstove i priloge koje su mjesecima plasirali protiv jednog od lidera DF – a , ili da već sad prihvate ponudu, da umjesto novčane nadoknade, sljedećih pola godine objavljuju javna izvinjenja Milanu Kneževiću i članovima njegove porodice“, smatra DNP.

Izvor:In4s.net