VIŠI SUD U PODGORICI

 

ŽALBA

 

Na rješenje Ks. Br. 14/2017 o produžetku mjera nadzora – privremeno oduzimanje putne isprave – pasoša izdatog dana 24.06.2008. godine sa rokom važenja do 24.06.2018. godine.

 

 

OBRAZLOŽENJE

 

Pošto ste izjavili da ne pratite sredstva javnog informisanja, da ste imuni na bilo kakav pritisak dnevne politike, posebno od strane predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, ministra pravde Zorana Pažina, predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, katunske nepredvidivosti Milivoja Katnića i depeša američke ambasade, i da za Vas isključivo postoji ZKP, sa kojim se budite i odlazite na počinak, moram Vam ukazati na sledeće:

 

  • Od 20.03.2018. nalazim se na odsluženju zatvorske kazne u trajanju od 4 mjeseca. Zato mi nije jasno na čemu temeljite Vaš strah da mogu pobjeći iz Crne Gore prije nego mi pročitate presudu izdiktiranu od strane Zorana Pažina koja počiva u Vašoj fioci zajedno sa lakom za nokte, pomadom i integralnim štapićima. Jer je on neživotan, da ne kažem iracionalan. Neživotno je i logiciranje koje ne dovodi u opozit smisao vraćanja putne isprave koja ističe 24.06.2018 dok se nalazim na izdržavanju zatvorske kazne. Takođe je neživotno Vaše upozorenje da ako prekršim ovu mjeru nadzora možete mi odrediti pritvor, jer se ja već 59 dana nalazim u ZIKS-u. Ipak, želim da Vam priznam, da smo mi zatvorenici iz sobe broj 8 do sad nekoliko puta na rasklimatanom DVD-u gledali film „Bjekstvo iz Šošenka“ i divili se nevino presuđenom glavnom junaku kako je kroz kanalizacione katakombe došao do slobode. Kada malo bolje razmislim, u Crnoj Gori se do slobode uglavnom stiže kroz kanalizacionu mrežu i na tom kafkijanskom putu ka spoznaji prava najvažnije je da mozak dihtuje. Znam da priznanjem kako smo nekoliko puta gledali „Bjekstvo iz Šošenka“ rizikujem još najmanje 6 mjeseci po ZKP-u, ali ja se uzdam u Vašu milost i obećavam da čemo od sad isključivo gledati suđenje za „državni udar“, a pošto mi redovno šaljete video zapise istorijskih ročišta koja vodite, obećavam da ćemo i povečerja u Spužu provoditi u reprizama sudskog procesa zagledani u epsku figuru SDT-a kako svojom besmrtnom razboritošću i logikom bdi nad bebjednošću Crne Gore.

 

  • Iz rješenja u rješenje, po principu „copy – paste“, ponavljate notornu neistinu da sam u 2016. godini putovao u Rim u tri navrata, iako sam u toj godini samo jednom boravio u vječitom gradu, i to od 29. – 31. decembra. A to znači da Vi uopšte ne čitate moje žalbe na prethodna rješenja već izgleda zadužite kafe kuvaricu da pošto podijeli slatke i gorke kafe otpiše i meni rješenje prepisujući prethodna. Zbog toga i nisam začuđen poplavom raznih naučnih, magistarskih i doktorskih radova zasnovanih na moravsko-resavskom modelu, kad u Višem sudu koji bi trebalo da obasjava pravdom poput aleksandrijskog svetionika ne znaju izbrojiti ni do tri. Takođe sam zaključio da ponavljanjem ovih neistina o mojim navodnim putovanjima u Rim nesvjesno projektujete želju o posjeti Cezarovom gradu. Zato ću, kad presuda postane pravosnažna, a Vi i Vaše koleginice nakon izbora novog Sudskog savjeta, prestanete sa obavljanjem sudske funkcije, bivše sudsko vijeće častiti vikend boravkom u Rimu, gdje možete na Španskom trgu zainteresovanim turistima čitati ključne članove ZKP-a.

 

  • Što se tiče mojih boravaka u Beogradu (izbrojali ste ih 22) vjerujem da ste upoznati s činjenicom da u srpskoj prestonici živi djevojka sa kojom sam u višegodišnjoj vezi, a čije ste pravo na privatnost brutalno pogazili objavljujući u direktnom televizijskom prenosu njen JMB i broj telefona, zbog čega ćete kad tad krivično odgovarati. Nisam znao da po ZKP-u, Milivoju Katniću i Sudskom vijeću ne smijem imati djevojku u Beogradu, a samim tim i gledati se s njom. Zbog toga je možda najsvrsishodnije da mi SDT nađe neku njegovu odivu iz Bajramovice koja bi mi u miraz donijela telefon marke „LENOVO“ da bar uštedim na punjenju baterije kad su mi iz Administrativnog odbora ukinuli platu. A Sudsko vijeće molim da napravi spisak država i gradova u koje ne bi trebalo da putujem i da mi makar ostave Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju kao posljednje utočište.

 

  • Priznajem da osjećam djelimičnu krivicu zbog mojih odlazaka u Moskvu sa razloga što nisam poput svjedoka saradnika S.S. poput muve preletio ove pasoške kontrole, prošao „ruske“ poligrafe, isplanirao državni udar, i direktno sa Surčina sletio na „čestitu“ bradu „čestitog“ Mirka Paje Velimirovića. I zbilja kad smo kod S.S. da li možete citirati član ZKP-a koji pravosnažno presuđenom ubici na 21 godinu zatvora koji se nalazi na crvenoj interpolovoj potjernici omogućava da poslije lažnog svjedočenja napusti Crnu Goru i vrati se malom preduzetništvu: prodaji dron – helihoptera i vučijih glava na Bubanj potoku. Pošto ste još koji dan zamjenica predsjednika Višeg suda moram Vas pitati da li ste na sličan način određivali mjere nadzora pripadnicima kriminalnih klanova koji su pušteni iz Istražnog zatvora sa zakašnjelom žalbom SDT-a, i s pasošima koji im nisu oduzeti napustili Crnu Goru dok im sudite u odsustvu. Da li je neophodno da podnesem ostavku ostavku na sve političke funkcije i formiram Zetski kriminalni klan da bi mi vratili putnu ispravu, pošto u ovoj državi samo ozbiljni kriminalci zaslužuju ozbiljno poštovanje.

 

  • Vjerujem da Vam je makar poznato da ste me udaljili iz sudskog procesa do kraja dokaznog postupka, čime ste mi onemogućili pravo na pravično suđenje, ali i pokazali da ne možete podnijeti moju intelektualnu auru i snagu argumenata koji dominiraju velikom salom Višeg suda. Međutim, ostaje mi nejasno na čemu temeljite navode da u slučaju vraćanja moje putne isprave može doći do opstrukcije postupka, pošto ste me upravo Vi udaljili do njegovog kraja. Kako je moguće da opstruiram postupak u kojem nisam prisutan?

 

Zbog svega navedenog tražim da ukinete Rješenje Ks. Br. 14/2017 o produžetku mjera nadzora – privremeno oduzimanje putne isprave – pasoša i donesete novo

 

RJEŠENJE

 

 

 

O oduzimanju lične karte, vozačke dozvole, zdravstvene knjižice, kreditne kartice, članske karte biblioteke, BUS-plus kartice, kako bih i formalno pravno postao apartid u rođenoj zemlji.

 

Sve drugo bi bilo u suprotnosti sa ZKP-om, ali i naivnim očekivanjem da su Ustav i zakoni jednaki za sve. A i sam negdje mislim da će Crna Gora prije ući u Evropsku uniju, otkriti nalogodavce za pedesetak ubistava, procesuirati nalogodavce i napadače na novinare, izboriti se sa organizovanim kriminalom i korupcijom, ako se meni oduzmu dokazi da sam ikada postojao. Zato mi dok završavam ovu žalbu iskrsnu izjava Scipiona Afrikanca Starijeg “Ingrata patria non naveves ossa mea”. Kad budete posjetili Rim saznaćete šta je izjavio ovaj veliki vojskovođa, a možda Vam i ja prevedem u završnoj riječi.

 

 

 

 

 

Spuž, 17.05.2018.                                                                                Optuženi

Milan Knežević