Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je kazao da se dobijanjem pozivnice za članstvo u NATO Crna Gora našla na korak od provalije, brisanja istorije, Carevog laza, rušenja Cetinsjkog manastira, miniranja Ostroga, i svega onog što je kroz vjekove bila.

„Niko od nas nema dilemu da je NATO bombardovao Srbiju i Crnu Goru da bi oteo neotuđivi dio naše teritorije, našeg sjećanja, naše istorije i trajanja – Kosovo i Metohiju.

„Već 17 godina doručkujemo, ručamo i večeramo svakog dana osiromašeni uranijum i ležemo sa tumorima koje je posijao NATO. I danas, kao što ih je bilo i kroz istriju, imao izdajnika, ali je ipak više heroja koji znaju da se odupru okupatorima i dželatima, kao što su znali naši preci za vrijeme otomanske, austrogarske, njemačke i drugih okupacija. Zločinci proistekli NATO dejstvom danas su počasni građani Ulcinja, dočekuju ih crvenim tepisima i odlikovanjima, a potomci onih koji su ginuli za Crnu Goru ovdje su postali nepoželjni“ – istakao je Knežević.

Optužujući režim da neprijateljstvom prema Ruskoj Federaciji Crnu Goru vodi u politički i svaki drugi ćorsokak i ambis, Knežević je rekao da eventualnim ulaskom u NATO Crna Gora ne samo da ne bi bila ravnopravna članica te agresorske asocijacije, „već miš ispod stola, a nikako ni pas ni mačka…“.

„Bila bi samo puko topovsko meso, članica koja svoju djecu vraća mrtvu u sanducima sa ratišta širom svijeta. Iz osvajačkih ratova koje NATO sam proizvodi i vodi.Kao što je Rusija nakon 25 godina vratila Krim, ja Vam se kunem, tako mi Bog pomogao, prva odluka Vlade Crne Gore koju budemo mi činili, biće povlačenje priznanja lažne države ‘Kosovo’, a druga – ukidanje sankcija našoj zaštitnici Rusiji, rekao je Knežević.

Izvor:Portal IN4S