U Demokratskom frontu smatraju da izjava predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da je u Crnoj Gori neophodno ograničiti izvršnu vlast u zloupotrebama ovlašćenja kako se budemo približavali Evropskoj uniji predstavlja groteskno vrijeđanje zdravog razuma svih građana.

Nakon ovakvih lupinga u nepoznato, prosto se stiče utisak da je Krivokapić poslednjih 18 godina proveo u dubokoj političkoj komi, i da se juče probudio, na svekoliku radost crnogorskog zemaljskog roblja i sužnjeva koje mori glad. Tako rasanjen, shvatio je da u zagrljaju Mila Đukanovića polako ostaje bez vazduha, a da mu ni najbliži saradnici nijesu spremni dati vještačko disanje, već mu odavno pripremaju svileni politički gajtan“, ocijenio je lider Demokratske narodne partije i član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević.

Dodao je i da je „u ove dvije godine Krivokapić imao više prilika da izađe iz koalicije sa Demokratskom partijom socijalista, nego što je Lionel Mesi izlazio pred protivničke golmane“.

Svaki put bi se okrenuo za 180 stepeni i uspješno zabijao autogolove sopstvenoj partiji ali i opoziciji, u kojoj su pojedinci naprosto obožavali da mu centriraju. Zato imam jedan besplatan savjet za njega, umjesto što drži beskonačno duge, dosadne i tugaljive govore o slobodi i demokratiji, dovoljno je samo da izađe iz Vlade i vlast će biti odmah ograničena“, poručio je Knežević.

To, kako je dodao, zvuči jednostavno, ali kad sa nekim 18 godina pretačete med, morali ste olizati prste“.

„A med zna da udari na gladan stomak i ograniči kretanje“, zaključio je Knežević.

Poslanik Demokratske partije socijalista Ljuiđ Škrelja kazao je da ne razumije izjavu Krivokapića o potrebi da se ograniči vlast u zloupotrebama ovlašćenja.

Takva izjava koalicionog partnera, kako je kazao, mora biti pojašnjena.

Podsjećam Krivokapića da je i njegova Socijaldemokrazska partija dio vlasti. Ne razumijem njegovu izjavu i bilo bi dobro da pojasni šta je podrazumijevao pod zloupotrebama ovlašćenja. Pošto je i Krivokapić dio vlasti, trebalo bi da kaže šta to treba da se ograniči ili zaustavi, pa ćemo da radimo na tome, zašto da ne. Svako treba da krene od sebe. Kao čovjek koji pripada partiji na vlasti, ako mi neko kaže da nešto zloupotrebljavam, treba da krenem od ličnog primjera na da vidimo gdje ćemo stati”, poručio je Škrelja.

Izvor: DAN