Lider DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević kazao je da potpisivanje sporazuma o razgraničenju sa lažnom državom Kosovom predstavlja veleizdaju interesa Crne Gore i Srbije.

Smatram da je potpis o takozvanom razgraničenju Crne Gore sa takozvanom državom Kosovo još jedna od istorijskih sramota zvanične Crne Gore kojom se zabija nož u leđa bratskoj Srbiji, i to u trenutku kada se Srbija kroz briselske pregovore bori za minimum funkcionisanja Srba na području Kosova i Metohije“, istakao je Knežević, a prenosi RFE.

Prema njegovim riječima, nakon priznanja takozvane države Kosovo i proglašenje Hašima Tačija za počasnog građanina Ulcinja, ovaj poslednji čin je akt veleizdaje interesa i Crne Gore i interesa Srbije.

Crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači potpisali su juče u Beču sporazum o granici.

Osim Tačija i Lukšića, potpis na sporazum sa Kosovom stavili su i Raško Konjević i zamjenik šefa diplomatije Kosova Skender Hiseni.

Vlada u Prištini usvojila je početkom avgusta izvještaj Državne komisije za razgraničenje o graničnoj liniji sa Crnom Gorom, u kojem je u potpunosti poštovana granica utvrđena Ustavom iz 1974. godine.

Pozivajući se upravo na Ustav iz 1974, lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj tražio je zaustavljanje razgraničenja, jer smatra da će dio teritorije Kosova neosnovano pripasti Crnoj Gori.

Izvor: ”DAN”