Predsjednik Demokratske narodne partije i član predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je sinoć, gostujući u emisiji „Neskriveno“ na Srpskoj televiziji, da su lideri Demokratskog fronta dobili ozbiljna upozorenja da im se na dan izbora, u slučaju poraza aktuelne vlasti, sprema fizička likvidacija.
„Imali smo informaciju da će svi lideri Demokratskog fronta biti likvidirani ukoliko se izbornog dana pojave na ulici, kako bi proslavili izborni rezultat. Nismo htjeli da opterećujemo i alarmiramo javnost i tog dana obišli smo sva naša biračka mjesta. Ovu informaciju nisam saopštio čak ni članovima porodice. Sve je to trebalo da se predstavi kao naš pokušaj rušenja sistema i učešća u montiranoj „terorističkoj“ akciji“, kazao je Knežević na Srpskoj televiziji.

U tom smislu, kako je rekao, došlo je upozorenje i od strane ministra unutrašnjih poslova u Vladi izbornog povjerenja Gorana Danilovića da u večernjim časovima, u vrijeme prebrojavanja i saopštavanja izbornih rezultata, ne dolazi do okupljanja simpatizera i članova opozicionih političkih partija, sve do objave konačnih rezultata Državne izborne komisije.

Na isti način, podsjetio je Knežević, reagovao je i Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije, što ukazuje da su „najvjerovanije postojala određena saznanja o mogućim isplaniranim incidentima u toku izborne noći, vezanim za informacije koje smo posjedovali“.

Izvor: Srpske novine