Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević najavio je da će, zajedno sa Andrijom Mandićem, podnijeti privatnu tužbu protiv predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđa Škrelje.

Podsjetimo, specijalna tužiteljka Lidija Vukčević odbacila je juče krivičnu prijavu koju su poslanici DF-a podnijeli protiv Brajovića i Škrelje zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifilcovanja u postupku ukidanja njihovog imuniteta.

Krivične prijave koje smo podnijeli imale su za cilj da pokažu nivo korumpiranosti i kriminalizovanosti u tužilaštvu, koje uprkos očiglednim materijalnim dokazima odbacuje našu prijavu. Nepobitnim činjenicama smo dokazali da su Brajović i Škrelja falsifikovali odluke Skupštine i Administrativnog odbora ne bi li asistirali Milivoju Katniću u pokušaju našeg protivzakonitog hapšenja“, saopštio je Knežević za Vijesti, navodeći da su Brajović i Škrelja sve vrijeme bili agenti provokatori koje je angažovao Katnić.

Ovim je dokazana i kriminalna veza između tužilaštva i Skupštine u pokušaju da uklone tragove zloupotrebe službenog položaja, što je postalo standard kad je u pitanju Katnić. Zbog toga ćemo Andrija Mandić i ja podnijeti privatnu tužbu protiv Brajovića i Škrelje. Ne zato što vjerujemo u nezavisno sudstvo, već što želimo da pokažemo kako je i sudstvo isto kao tužilaštvo kriminalizovano, korumpirano i zarobljeno“, kazao je on.

Knežević je istakao da će u tom postupku demaskirati sudstvo, kao što su raskrinkali tužilaštvo u namjerama da liderima DF-a zabrane politički rad. Njihova teza da u slučaju ‘državni udar’ mi treba da dokazujemo svoju nevinost, a ne oni našu krivicu, najbolje govori o tome da je crnogorsko pravosuđe ušlo u terminalnu fazu, zaključio je Knežević.

IN4S, Vijesti