Knežević: Sudija mi tražio mito od 10.000 evra, Milo diktirao presudu

Knežević: Sudija mi tražio mito od 10.000 evra, Milo diktirao presudu

Predsjedništvo Demokratskog fronta saopštilo je danas da ne priznaje presudu lideru DNP-a Milanu Kneževiću, kojom je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog navodnog napada na službeno lice na protestima oktobra, 2015.

“Ovo nije odluka pravne, već privatne države Mila Đukanovića i Duška Markovića u čijim rukama su pravne i državne istitucije”, kazao je funkcioner DF-a Predrag Bulatović na konferenciji za novinare.

On je dodao da svako ko brani Ustav i zakon Crne Gore, biva proglašen neuračunljivim.

“Kao olakšavajuću okolnost u obrazloženju presude stoji da je kazna sa sedam mjeseci smanjena na četiri mjeseca zbog neuračunljivosti Kneževića”, rekao je Bulatović.

Knežević je rekao da ga presuda ne obavezuje i da njeni donosioci sa njom mogu da „obrišu usijano čelo Milivoja Katnića“.

Knežević je prokomentarisao i navode pojedinih medija da presudu neće čekati u Crnoj Gori.

Neću bježati ni u Rusiju, ni u Srbiju”, istakao je on.

On je rekao da nije htio da diluje sa presudom, ne želeći da imenuje osobu koja mu je tražila novac u zamjenu za slobodu.

Imao sam ponudu visoko pozicioniranog sudije da dam 10.000 evra i da mi se kazna poništi”, pojasnio je Knežević.

On je poručio vlastima da ne šalju glasnike i mešetare, jer DF neće odustati od borbe.

Lider PZP-a Nebojša Medojević ovu presudu smatra protivzakonitom i sramnom, naglašavajući da je Knežević branio demokratiju i slobodu, te da je presudu diktirao Đukanović, a potpisao ministar pravde Zoran Pažin.

“Ovo nije presuda Milanu Kneževiću već svim članovima, aktivistima i biračima DF-a”, dodao je Medojević.

Medojević je istakao da Kneževića osuđuju zbog navodnog fizičkog kontakta sa policajcem, koji u košarci ne bi bio okarakterisan kao faul, dok ativisti DPS-a koji kriju kokain i gaćicama bivaju nekažnjeni.

On je dodao da će Predsjedništvo DF-a u nerednim danima dati odgovor na presudu.

Lider NSD Andrija Mandić ovu presudu komentariše kao presudu mafije koju potpisuje troje ljudi predstavljajući se kao sudije Višeg suda.

Presuda u četiri sudska procesa, protiv Milana Kneževića, lažnog državnog udara, navodnog pranja novca i napada poslanika DF-a na kolege iz DPS-a predstavlja noge od stola na kojem treba položiti glave DF-a”, rekao je Mandić.

On je dodao da će DF nastaviti da pruža otpor svakoj instituciji koja radi protiv zakona i građana Crne Gore.

IN4S