Predsjednik DNP – a Milan Knežević uručio je u Pljevljima 100 novih članskih karata nastavljajući  dogovorene aktivnosti utvrdjene na Predsjedništvu. Na svečanoj sjednici opštinskog odbora kojoj su izmedju ostalih prisustvovali predsjednik političkog  Savjeta i član Predsjedništva DF – a Predrag Bulatović, poslanik i predsjednik OO DNP – Pljevlja Vladislav Bojović, odbornik u pljevaljskom parlamentu  Bojan Krvavac, Milan Knežević se obratio prisutnima : „ Poštovani članovi DNP – a, dozvolite da vam se najiskrenije zahvalim na večerašnjem prisustvu i potvrdi da naša stranka svakodnevno  bilježi trend rasta u svim crnogorskim gradovima. Predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo  što se u akciju dodjele novih članskih karata uključuju ljudi različite životne dobi, koji su u našem Programu prepoznali istinske demokratske vrijednosti za koje se vrijedi boriti.

Aktivnost dodjele novih članskih karata nastavićemo tokom avgusta i u drugim crnogorskim gradovima kako bi u septembru, kao jedna od članica DF – a, učinili sve da demokratski protesti zakazani za 27. septembar rezultiraju formiranjem prelazne Vlade odnosno stvaranjem uslova za održavanje fer i demokratskih izbora.

Protesti koje ćemo organizovati u septembru su naša društveno politička obaveza i jedini odgovor na neizdrživo socio-ekonomsko stanje u kojem se nalazi Crna Gora. Zbog toga ih niko ne može tumačiti kao aktivnost usmjerenu protiv opozicije, već naprotiv, kao poziv da zajednički doprinesemo demokratskoj tranziciji koja bi bila u interesu svih crnogorskih gradjana.

Protesti nisu privatno vlasništvo DF – a, i u Proglasu koji smo usvojili 13. jula u Beranama, pozvali smo sve slobodoljubive subjekte našeg društva da nam se pridruže. DNP je partija koja je nastala na konceptu opozicionog objedinjavanja i pozdraviće svaku aktivnost koja ide u pravcu širenja demokratske sinergije pred održavanje protesta. Zato poslednje najave Srdjana Milića  o priključenju DF – u, i neformalni kontakti koje   održava sa pojedinim funkcionerima DF – a, doživljavamo kao pozitivan čin njegovog političkog sazrijevanja, i bez obzira na ne postojanje bilo kakve komunikacije izmedju nas dvojice, spreman sam da mu poželim dobrodošlicu u DF, jer je to u opozicionom interesu.

Takodje smatram,kao što smo uputili poziv Miliću, da uprkos programskim razlikama i nedavnim medijskim trvenjima, moramo uputiti poziv i Miodragu Lekiću, Goranu Daniloviću  i Aleksi Bečiću, koji predstavljaju značajan dio opozicionog biračkog tijela, a po mom misljenju su opoziciono odredjeni prema DPS – u,  da zajedno sa nama uzmu učešće u organizaciji protesta. Vjerujem da u ovim danima izazova, javni dijalog može dovesti makar do minimuma opozicione saglasnosti kako bi zajedno sa gradjanima koji nas podržavaju učestvovali u demokratskom osvajanju slobode, jer Sloboda traži ljude.’’