Tužilaštvo je dotaklo dno, a Đukanović polako najavljuje diktaturu u Crnoj Gori, rekao je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije, na pitanje da za Sputnik prokomentariše današnju konferenciju za novinare Državnog tužilaštva na temu navodnog državnog udara u Crnoj Gori.

„Očigledno da je specijalnom tužiocu Milivoju Katniću bilo malo što je Đukanoviću pomogao 16. oktobra kroz iscenirani državni udar da obezbijedi koji procenat više, nego je planirao i da se uključi u formiranje vlade Duška Markovića“, kazao je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta.

On je u izjavi za Sputnjik dodao da je „očigledno da DPS-u ide vrlo teško što se tiče formiranja nove vlade“, i da su se zato u Demokratskoj partiji socijalista „odlučili da targetiraju Demokratski front i objave otvorenu diktaturu i progon Demokratskog fronta i njegovih rukovodioca, funkcionera, članova i simpatizera“.

„Mi nemamo nikakvu dilemu da je specijalno državno tužilaštvo u stvari postalo najobičnija ispostava Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista, posebno poslije današnje konferencije za štampu, gdje su novi prezentovani dokazi sa kompletnom HTZ opremom, već poslužili kao predmet sprdnje, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu“, istakao je Knežević u komentaru za Sputnjik.

A kad se dovedu u vezu, kako je kazao, „i ta neka pod znacima navoda teorija zavjere Rusije i Srbije, a da dokazi pristižu sa zakašnjenjem poslije mjesec dana i to u potpuno neraspakovanom pakovanju ili formi“, sve to po Kneževiću „najbolje govori da je specijalno tužilaštvo dotaklo dno i da Đukanović polako najavljuje diktaturu u Crnoj Gori“.

Izvor: Sputnik, IN4S