Poslanik Milan Knežević izjavio je da će sramna odluka Vlade CG o uvođenju sankcija Sevastopolju i Krimu biti ukinuta, kao što će to biti i ona o priznanju tzv. Kosova.

Na desetoj redovnoj sjednici prvog redovnog (proljećnog) zasijedanja Skupštine Crne Gore, predsjednik DNP-a i jedan od čelnika DF-a, Milan Knežević, govorio je o saopštenju kabineta visoke predstavnice EU, Federike Mogerini, u kojem se navodi da su države: Ukrajina, Gruzija, Crna Gora, Albanija, Lihtenštajn i Norveška podržale sankcije EU protiv Krima i Sevastopolja do 23. juna 2017.

Knežević je saopštio da će pokušati  da preko svojih diplomatskih veza koje ima sa Jedinstvenom Rusijom i partijom Rodina da zamoli ruske zvaničnike da ne odgovore kontrasankcijama Crnoj Gori.

On je dodao da će Vlada tzv. izbornog povjerenja uraditi sve što im bude delegirala gđa Mogerini, pa i uvesti sankcije, kako je ironično sugerisao, i ruskim parkovima, tržnim centrima i sl, a preporučio vlasti da se osvrne na primorje, gdje plaže održavaju isključivo Rusi.

„Izjava Federike Mogerini da su se Ukrajina, Gruzija, Crna Gora, Albanija, Lihtenštajn i Norveška pridružili sankcijama EU od 17. juna protiv Krima i Sevastopolja do 23. juna 2017. predstavlja nastavak anticrnogorske politike, koja je u svom ludilu počela da uvodi sankcije i ruskim gradovima. Koliki je njihov očaj, i očaj njihovih mentora, neće me začuditi da u sledećoj turi počnu uvoditi sankcije i ruskim selima, zaseocima, tramvajima, metroima… I sve im je uzalud. Ova poslednja odluka u trenutku kad crnogorski turizam u životu održavaju isključivo ruski turisti, predstavlja svojevrstan čin samoubistva. U februaru sam moje prijatelje iz Jedinstvene Rusije i Rodine molio da iskoriste svoj uticaj i ne uvode sankcije Crnoj Gori, učiniću to i ovog puta, i zamoliti da ne odgavaraju na ove poltronske gluposti režima. A nakon 16. oktobra, prva odluka koju cemo donijeti u vladi DF-a biće ukidanje sankcija Rusiji, razvoj i jacanje saradnje na svim poljima sa našim dokazanim saveznikom. A vladi Đukanovića poručujem samo jedno: Sram vas bilo!“, izjavio je Knežević.

On se obratio poslaniku GP URA Dritanu Abzoviću, pitajući ga da li je spreman da bude u budućoj vladi DF-a koja će ukinuti odluku o priznanju Kosova i uvođenju sankcija Rusiji.

U obraćanju poslaniku Abazoviću, pitao je i za dosadašnje rezultate vlade tzv. izbornog povjerenja, posebno ističući da je 121682 birača u Crnoj Gori promijenilo biračko mjesto, a da tim ljudima nema ko da objasni na kojem se biračkom mjestu nalaze.

„Dalje, želio bih da mi objasnite gdje su i što rade ljudi koji su ušli u vladu Mila Đukanovića. Znamo li im imena i prezimena i broj?“, pitao je Knežević.

On je kritikujući nedavne navode GP URA da će izaći iz vlade kazao: „Ako se desi to čudo da izađete iz vlade i pokrenete proteste, doniraću vam šator. Ovdje je potpuno jasno, gospodine Abazoviću, da ćete lakše istjerati Mila Đukanovića iz vlade nego one koji su u nju ušli po dubini.“

Izvor: IN4S