Na slavi crkve Presvete Trojice u Vraki kod Skadra, i proslavi praznika Silaska Svetog Duha na Apostole, na kojoj je liturgiju služio protojerej Velimir Jovović, paroh kličevsko-straševinski i starotrebješki, s blagoslovima Arhiepiskopa tiranskog i albanskog g. Anastasija i Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija, okupili su se brojni građani iz Vrake i Skadra, kao i mnogi drugi, koji su stigli iz Crne Gore sa porijeklom iz tih krajeva.

Među brojnim zvanicama bili su i predstavnici Ambasade Republike Srbije, kao i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, književnik Budimir Dubak i potomci porodice pokojnog popa skadarskog Veliše Popovića. Nakon liturgije prisutni su na starom srpskom groblju u Vraki prisustvovali parastosu i osvještavanju obnovljenog spomenika i groba protojereja Veliše Popovića, paroha u Vraki.

Predsjednik DNP Milan Knežević je predsjedniku Udruženja „Morača-Rozafa“, Pavlu Brajoviću, uručio Sabrana djela Miodraga Ćupića, koji se Kneževiću posebno zahvalio. Knežević se pritom zahvalio na toplim riječima dobrodošlice, i okupljenima čestitao slavu, u želji da i dalje na pravi način čuvaju našu tradiciju i na tim prostorima, kao i naš jezik i duhovnost.

Tom prilikom je kroz poređenje srpskog sa jevrejskim narodom podsjetio da ne smijemo zaboravljati žrtve srpskog i crnogorskog naroda, podnesene prilikom oslobađanja Skadra, a posebno naše vojske, koja se tokom Prvog svjetskog rata povlačila preko Albanije.

Knežević je istakao da možemo biti razdvojeni granicama, ali da nijesmo razdvojeni ni jezikom, ni našim duhom, kulturom i Crkvom, i na kraju saopštio da očekuje prijateljsku uzvratnu posjetu u Crnoj Gori.