Knežević u otvorenom pismu ambasadorki SAD: Više je Amerikanaca nego Rusa u „državnom udaru“

Knežević u otvorenom pismu ambasadorki SAD: Više je Amerikanaca nego Rusa u „državnom udaru“

Poštovana gospođo ambasadorko,

 

za razliku od jednog broja mojih opozicionih kolega koji su Vas kritikovali jer ste nakon prvostepene presude Višeg suda za navodni pokušaj terorizma na dan izbora 16.10.2016. poslali čestitku oduševljenja sa uobičajenim floskulama o jačanju demokratije i zadovoljenju pravde, ja ću Vas ovim otvorenim pismom edukovati i upoznati što znači Vaša čestitka.

 

Gospođo Rajnke, čestitajući braći Đukanović na osuđujućoj presudi liderima DF- a, Srbima i Rusima, Vi ste ustvari podržali optužnicu u kojoj se najmanje petorica državljana SAD optužuju da su sa dvojicom agenata GRU- a učestvovali u pokušaju državnog udara kako bi spriječili učlanjenje Crne Gore u NATO. Podsjetiću Vas da se radi o sljedećim licima: Džozef Asad ( agent CIA), Ladislao Karbalosa ( agent FBI), Skot Rivas ( agent FBI), Horhe Mijar ( agent FBI), Džon Džozef di Paolo ( agent CIA), koji su naredbom o proširenju istrage osumnjičeni da su sarađivali sa predstavnicima ruskih tajnih službi i bili zaduženi da izvrše ekstrakciju i evakuaciju sad već prvostepeno osuđenih lidera DF-a.

 

Da li Vaša čestitka gospođo Rajnke znači da su iste ove ruske službe dvadeset dana kasnije izvršile državni udar i u SAD na način što su omogućile pobjedu Donaldu Trampu?  Ako tome dodam činjenicu da je jedino Demokratski front pozdravio pobjedu Donalda Trampa na predsjedničkim izborima, a kolega Medojević bio na njegovoj inauguraciji, onda dolazimo do zaključka, da ste Vi nedavnom čestitkom ustvari potvrdili miješanje Rusije i u izbore u SAD.  Pozdravljajući osuđujuću presudu dvojici Rusa i devetoro Srba, Vi ste ambasadorko pozdravili i naredbu o proširenju istrage u kojoj su osumnjičeni agenti FBI- a i CIA za pokušaj državnog udara. Moja je dužnost bila da Vas upozorim na skandal koji ste priredili svojoj državi, a što se mene tiče, osjećam nemjerljivo zadovoljstvo zbog Vaše čestitke, jer ste Vi ustvari optužili Vašeg predsjednika da je izabran uz pomoć ruskog uticaja, iako sve nezavisne istrage u Vašoj državi tvrde drugačije. A treba li dodati da je ovim presudama presuđeno i Petom amandmanu američkog Ustava, jer su tužilaštvo i sud utvrdili da je pozivanje na Peti amandman priznanje krivičnog djela. Tako ste indirektno učestvovali u ponižavanju prvog Ustava u svijetu donesenog na Ustavotvornoj Skupštini 17. septembra 1787. godine u Filadelfiji.  Bez obzira što mislili o meni, moja je dužnost da branim principe zakonitosti i demokratije i u Vašoj zemlji, jer vjerovali ili ne, ja izuzetno volim američki narod, američku književnost, istoriju,  kulturu, a imam i određene simpatije prema politici predsjednika Trampa. Znam da sad nije trenutak da Vam pišem o Vitmenu, Belou, Fokneru, Frostu, Louelu, Dikinson, Singeru,Masterzu, Krejnu….već ću Vam još jednom ponoviti imena Džozefa Asada ( agent CIA), Ladislao Karbalose ( agent FBI), Skota Rivasa ( agent FBI), Horhe Mijara ( agent FBI) i Džon Džozefa di Paola ( agent CIA) čiju ste krivicu pozdravili u ime SAD. A ako odlučite da brojite, doći ćete do podatka da u pokušaju terorizma na dan izbora u Crnoj Gori ima više američkih nego ruskih državljana.

Congratulations!