Neuspjela i najprizemnija udbaška podmetačina protiv Andrije Jovićevića, i to uoči protesta, najbolje govori o nivou panike režima i strahu od demokratskih promjena. Gotovo na nivou naučne fantastike zvuče udbaške konstrukcije protiv Andrije Jovićevića koje se ovih dana pojavljuju u pojedinim medijima, a sve sa ciljem neuspjelog pokušaja diskreditacije čovjeka koji nije pristao da bude Đukanovićev poslušnik – ocijenio je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Lider DNP-a je kazao da je i političkom laiku jasno zašto se afera sa Jovićevićem lansira poslije osam godina, i to, kako kaže, nakon sve učestalijih medijskih natpisa da bi on nakon protesta moga biti izabran za predsjednika DF-a.

„Ako su planeri ove monstruzno groteskne teze mislili da će na ovaj način uplašiti i demotivisati građane da dođu na protest 27. septembra, obavještavam ih da su postigli kontra efekat. Osim što su optužbe protiv Andrije Jovićevića monstruozno besmislene, one pokazuju u kakvom sistemu danas živi Crna Gora. Sistemu kreiranom po zamislima nekolicine ljudi koji su sebi dali za pravo da kreiraju društvene tokove shodno svojim potrebama, a pošto im je i to malo, sad su odlučili da pokušaju upravljati i sudbinama ljudi. Ukoliko im se neko suprostavi u tom naumu počinje hajka“, ističe se u saopštenju Kneževića.

Prema njegvim riječima, najsvježiji primjer toga  je i slučaj ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, koji je optužio određene strukture i klanove u policiji da mu smještaju afere sa ciljem njegove diskreditacije.

„Umislivši da se radi o malim bogovima, gospoda iz podzemlja i tajnih službi opasno je potcijenila građane Crne Gore, misleći da ćemo nastaviti pognutih glava da trpimo višedecenijski jaram. Zato mirni, demokratski protesti predstavljaju civilizacijsku obavezu od koje nećemo odustati uprkos najstrašnijoj harangi režima i njegovih satelita“, poručio je Knežević.

Izvor: Portal Analitika