Lider Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević, rekao je da u toj partiji nemaju namjeru da se miješaju u unutrašnje odnose u SNP-u.

Komentarišući medijske navode o mogućem ujedinjenju DNP-a i SNP-a, Knežević je rekao da “naša ispružena ruka saradnje i pomirenja nikad nije bila upitna”.

“Nemamo namjeru da se miješamo u unutrašnje odnose u SNP–u, ali još jednom ponavljam da smo spremni na svaki vid saradnje oko jasnih opozicionih određenja i strategije u borbi protiv DPS-a. To što je jedan broj istaknutih bivših i sadašnjih članova SNP–a i DNP-a neformalno pokrenuo priču o ujedinjenjenju naša dva subjekta, ne mogu eksplicitno komentarisati, ali smatram da smo tu inicijativu dužni razmotriti na organima naše partije i jasno se odrediti prema njoj”, kazao je Knežević.

On je ocijenio da mu se takva inicijativa “u ovom trenutku čini logičnom”.

“Ali njena eventualna realizacija zahtijeva ozbiljnu analizu, prolazak kroz određene faze, ali i bezrezervnu spremnost i saglasnost svih, kako u DNP–u, tako i u SNP-u”, rekao je Knežević.

Inače, Gradski odbor DNP-a Zete sinoć je na sjednici iskazao “punu podršku Kneževiću na svim dosad realizovanim aktivnostima, a posebno u izbornoj kampanji”.

“Jednoglasno je ocijenjeno da su nedavno održani parlamentarni izbori protekli u neregularnoj atmosferi tzv. državnog udara, koji je omogućio DPS–u da osvoji nekoliko mandata više, a kasnije kroz atmosferu medijskog linča i satanizovanja DF–a, sa strankama manjinskih naroda formira vještačku i neodrživu vladu i parlamentarnu većinu”, navodi se u saopštenju DNP-a.

Knežević je, kako je saopšteno, rekao da se opoziciona i beskompromisna demokratka borba protiv vlasti nastavlja.

 

RTCG