Iako nerado ulazim u unutaropozicone rasprave, ipak izražavam zadovoljstvo što je Goran Danilović potvrdio sve moje navode o izazivanju krvoprolića i likvidaciji lidera DF-a od strane režima, čiji je sastavni dio, nažalost, bio i on.

Za njegovu informaciju o takozvanom državnom udaru i Danilovićevoj ulozi, za razliku od njega, nijesam ćutao kao riba svih sedam mjeseci, nego sam govorio, i govorim u svim televizijskim emisijama, u šta se, uostalom, i on sam mogao uvjeriti.

Ali, ako mu odgovara, kad se spomene državni udar, i njegova uloga, da sad izigrava francusku sobaricu, donekle imam razumijevanja za njega. A to što smatra da nije bio izmanipulisan od strane Milivoja Katnića, to je njegov subjektivni osjećaj, i ja ga neću neprimjereno kvalifikovati kao što je on to uradio polemišući sa mnom.

Ali, ako je bivši ministar unutrašnjih poslova u Đukanovićevoj Vladi, Goran Danilović, pomislio da će biti  zaboravljeno kako se 16. oktobra upravo on jedini susreo sa Milivojem Katnićem, koji ga je i upoznao sa detaljima tzv. državnog udara, onda je u velikoj zabludi.

Zato ga ovom prilikom obavještavam da će, što se tiče mene, biti pozvan za svjedoka na suđenju za državni udar, pošto je jedino on nakon razgovora sa Milivojem Katnićem izjavio da se sprema krvoproliće na crnogorskim ulicama. Kao što je i sam priznao u svom današnjem reagovanju, svoja saznanja o krvoproliću i pucanju na lidere DF-a, odmah nakon razgovora sa Katnićem, saopštio je Andriji Mandiću . Zato mi nije jasno zbog čega se  g. Danilović, kad se danas spomene “državni udar” , osjeća kao “meta”, jer je svakom u Crnoj Gori jasno ko je to u opoziciji targetiran od strane režima i mafije, i koga već osam mjeseci progone kao “državnog neprijatelja” broj 1.

Zbog toga mu preporučujem da ne maše tom jednom krivičnom prijavom protiv njega, jer ako bismo mi počeli da mašemo sa svim krivičnim prijavama protiv DF-a, u Podgorici bi pala temperatura ispod 20 stepeni Celzijusa. A to da li se Katnić 16. oktobra osim s Danilovićem sreo sa Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem, ostavljam gospodinu Daniloviću da kaže,  pošto je u Vladi sjedio i s jednim i s drugim, dok mu je Katnić javno izražavao zahvalnost zbog svega što je uradio u rasvjetljavanju tzv. afere “državni udar”.

Stoga ponovo insistiram da Goran Danilović saopšti crnogorskoj javnosti da li mu je Milivoje Katnić, osim spominjanja krvoprolića i pucanja na lidere DF-a, saopštio i da mi stojimo iza navodnog organizovanja “ državnog udara”. Jer je veoma nelogično da DF organizuje državni udar i krvoproliće u kojem bi stradali njegovi lideri i članovi. Takođe, značajno je dobiti odgovor i na pitanje zbog čega je gospodin Danilović poruke o krvoproliću prenio DF-u, umjesto da sazove vanrednu sjednicu Vlade i zatraži prekid glasanja. Tako je nesvjesno odigrao na kartu Milivoja Katnića, koji ga je to jutro namjerno pozvao kako bi on kao Srbin predstavljao savršen alibi za obračun sa Srbima iz DF-a, koji nesmanjenom žestinom traje već osam mjeseci.

A to što je bivši ministar unutrašnjih poslova identičnu poruku prenio i mitropolitu Amfilohiju najbolje govori o njegovoj ubijeđenosti da se u Crnoj Gori 16. oktobra spremalo krvoproliće ali od strane režima. Posebno je simptomatično što Goran Danilović danas uvodi i element ljudi s fantomkama, koji su te večeri trebalo da budu uključeni u izazivanje krvoprolića. I najmanje što se očekuje od njega jeste da svoja saznanja o tome ko je organizovao ljude s fantomkama  podijeli s javnošću, jer se radi o novim dokazima u režimskom planiranju “državnog udara”.

Meni je jasno da Danilovića boli istina, jer je, izmanipulisan od strane Katnića, svojim javnim obraćanjem 16. oktobra potvrdio da “državni udar” traje, što je pomoglo DPS- u da umjesto 32 dobije 36 poslanika, a opozicija izgubi sigurna četiri mandata. To je nažalost istina od koje gospodin Danilović ne može pobjeći, kao što ne može pobjeći ni od istine da se zasad samo on 16. oktobra sreo sa Milivojem Katnićem. I sve na čemu insistiram od 16. oktobra do danas jeste da se gospodin Danilović jasno izjasni: da li je 16. oktobra bilo državnog udara?