Pored predsjednika Demokratske narodne partije (DNP), delegaciju će činiti i poslanik i predsjednik Instituta za srpski jezik i književnost Budimir Aleksić, menadžer Opštine Budva Milo Božović, odbornik u Skupštini opštine Budva Jovica Gregović, predsjednik Unije za vojnu neutralnost Gojko Raičević i predsjednik Kluba mladih DNP-a Nikola Jovanović.

Član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević pozvan je da predvodi crnogorsku delegaciju u Rusiji na proslavi obilježavanja 72. godišnjice Dana pobjede u Velikom otadžbinskom ratu.
Knežević će sa delegacijom tamo boraviti na poziv gubernatora Voronješke oblasti Alekseja V. Gordeeva, saznaju “Vijesti”. Gordeev je bio ministar poljoprivrede u vrijeme drugog predsjedničkog  mandata Vladimira Putina.

Veliki otadžbinski rat je naziv koji se koristi u Rusiji i drugim državama bivšeg Sovjetskog Saveza za operacije vođene tokom Drugog svjetskog rata protiv nacističke Njemačke i njenih saveznika od napada na SSSR (22. juna 1941) do kapitulacije Berlina (9. maja 1945).

Pored predsjednika Demokratske narodne partije (DNP), delegaciju će činiti i poslanik i predsjednik Instituta za srpski jezik i književnost Budimir Aleksić, menadžer Opštine Budva Milo Božović, odbornik u Skupštini opštine Budva Jovica Gregović,  predsjednik Unije za vojnu neutralnost Gojko Raičević i predsjednik Kluba mladih DNP-a Nikola Jovanović.

Posjeta će trajati od 07. do 12. maja, i osim marša “Besmrtnog puka”, predviđeni su razgovori sa gradonačelnikom Voronježa, posjeta društva rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva, razgovor sa deputatima Voronješke gubernatorske oblasti i otkrivanje spomen-ploče Crnogorcu Matiji Zmajeviću.

Zmajević, rođen u Perastu 1680. godine, bio je admiral flote Ruske mornarice i član Admiraliteta Carske Rusije.

Vijesti