Knežević za FOS: Građanska opozicija je na nivou statističke greške

Knežević za FOS: Građanska opozicija je na nivou statističke greške

Za Demokratski front izbori u Beranama su pokazali njihovu ali i snagu ostalih opozicionih partija, kazao je Milan Knežević, jedan od lidera tog pokreta u razgovoru za FOS. On je naveo da građanska opozicija više ne postoji, da “nema kapacitet da postavlja bilo kakve uslove” i da neće čekati njihov sastanak “do kojeg neće ni doći”, već da će predložiti svog predsjedničkog nestranačkog kandidata.

“Lokalni izbori u Beranama su pokazali da je Demokratski front ubjedljivo najjači opozicioni subjekt, da je naša vizija objedinjavanja opozicije imala rezultate i da svi oni koji su pumpani preko raznih medija, analitičara i nezavisnih istraživanja, pod znacima navod,a su doživjeli surovo suočavanje sa realnošću, U ovom trenutku imamo jednu bolnu činjenicu za tzv. građansku opoziciju: građanska opozicija više ne postoji i nalazi se na nivou statističke greške”, kazao je Knežević.

Knežević smatra da je pravo vrijeme “da se oni najzad okrenu DF-u” da zajednički realizuju koncept nestranačke ličnosti kao predsjedničkog kandidata. Kaže da su izbori u Beranama pokazali da objedinjena opozicija sa nestranačkim kandidatom može da pobijedi bilo kojeg kandidata DPS-a, dok “pojedini partijski lideri koji su se prošlih nedjelja i mjeseci samokandidovali su pokazali da u ovom trenutku nemaju uporište ni u sopstvenom biračkom tijelu a kamoli u biračkom tijelu u opštinama i na nivou Crne Gore.”

Knežević je odgovorio i na pitanje FOS-a da li će DF čekati da građanska opozicija postigne dogovor o zajedničkom nestranačkom kandidatu ili će predložiti svog.

Građanska opozicija više nema nikakvog kapaciteta da postavlja bilo kakve uslove. Građanska opozicija više nema mogućnost da se postavlja kao neka opoziciona elita. Mislim da oni neće imati nikakav sastanak, jer su ga bili najavili za peti februar jer je svakom jasno da građanska opozicija  toliko posvađana između sebe da bi se oni sada najradije između sebe posvađali i obračunali da ne ostane nikakva uspomena na njihovo sjećanje”, naveo je Knežević.

Objelodanio je i kako će DF dalje postupati.

“Demokratski front neće čekati bilo kakve sastanke građanske opozicije, nećemo osluškivati šta se radi kod njih, mi ćemo shodno našoj strategiji izaći sa konkretnim rješenjima pa oni ukoliko žele da ih prihvate dobrodošli su. Ukoliko ne žele, uvijek imaju nekog od svojih kandidata koji može da osvoji nekih hiljadu i po glasova pod uslovom da prije toga prikupi neophodne potpise za kandidaturu”, zaključio je Knežević u razgovoru za FOS.

Video mozete pogledati na linku https://fosmedia.me/infos/politika/knezevic-za-fos-gradanska-opozicija-je-na-nivou-statisticke-greske-fos-video