Predsjednik Demokratske narodne partije i član Predsjedništva Demokratskog Fronta, gospodin Milan Knežević, sastao se juče sa zamjenikom ministra inostranih  poslova Ruske Federacije, gospodinom Aleksejem Meškovim.

Predsjednik Knežević je zamjenika ministra inostranih poslova Ruske Federacije, gospodina Alekseja Meškova, upoznao sa jasnim stavom da se većina političkih subjekata koji čine najveći opozicioni savez Demokratski Front,  otvoreno protivi učlanjenju Crne Gore u NATO vojni savez.

U daljem razgovoru gospodin Meškov je upoznat sa već realizovaim aktivnostima kao  i sa aktivnostima koje će biti preduzete u naredniom periodu,  u cilju promovisanja  koncepta vojne neutralnosti koju bi garantovali Ruska Federacija i NATO, kao najboljeg i najprikladnijeg bezbjednosnog okvira za Crnu Goru. Posebno je značajno  da se našim građanima ne uskraćuje osnovno demokratsko pravo i da odluka o ovako bitnom geopolitičkom pitanju mora biti donijeta na demokratsom referendumu saopštio je Knežević.

Predsjednik Knežević je posebno istakao značaj prijateljskih istorijskih odnosa, koji neraskidivo povezuju Rusku Federaciju i Crnu Goru.

Za razliku od stava aktuelne vlasti, građani Crne Gore njeguju i poštuju odnose sa prijateljskom Ruskom Federacijom kao najveću istorijsku, emotivnu i duhovnu vrijednost što najbolje potvrdjuje dominantno većinsko raspoloženje građana koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO voni savez.