Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da se neće dobrovoljno odazvati pozivu za izvršavanje zatvorske kazne i da sudska vlast to može da “tumači kako god hoće”.

“Neću se dobrovoljno odazvati, neću voditi trubače, izvoditi performanse ispred spuških kapija, neću ni da bježim u Rusiju i Srbiju, svi će znati gdje se nalazim. Ali je svakom u Crnoj Gori jasno da je ovaj poziv napisan 14. februara istog onog dana kada je DF pozvao opoziciju na razgovore za zajedničkog predsjedničkog kandidata”, rekao je Knežević.

Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Prije dva dana uručen mu je poziv da 23. februara dođe u podgorički Osnovni sud, kako bi mu odredili kada će poći u zatvor.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je kazao da je taj politički savez odlučan da zaštiti ne samo funkcionere već svakog člana “koji je na pravdi Boga osuđen”.

“Ono šti je dodatno važno je da čitava Crna Gora zna da Knežević ima tešku povredu ramena. Od tada se nalazi na rehabilitaciji i tako povrijeđenog čovjeka hoće da pošalju u zatvor. To je neprihvatljivo. Odbacujemo takvu odluku i presudu”, rekao je Mandić.

 

Vijesti