Književno veče pod nazivom „Sloboda za Milana Kneževića“ biće održano u Danilovgradu, u Velikoj sali Centra za kulturu, u utorak, 8. maja, sa početkom u 20 časova.

O poeziji Kneževića, i njegovoj novoj knjizi pjesama „Nijemi dijalozi“, objavljenoj u izdanju Udruženja književnika Crne Gore, govoriće ugledni pisci i kritičari: akademik Matija Bećković, pjesnik Ranko Jovović, prof. dr Dragan Koprivica i profesor filozofije i pjesnik Dragan Bojović.

Milan Knežević, pjesnik, profesor srpskog jezika, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Demokratske narodne partije, nepravedno je osuđen u montiranom političkom procesu na četvoromjesečnu zatvorsku kaznu, i utamničen u Spuškom zatvoru. Ova književna tribina, pored približavanja poetike Kneževića ljubiteljima savremene, angažovane poezije, kojom se autor legitimiše kao aktivan građanin svog vremena, ima za cilj i davanje kulturne podrške Kneževiću da istraje u pravedničkoj borbi i u uslovima robije, uz veliku podršku građana Crne Gore, koji poštuju pravedan odnos prema čovjeku, građaninu i umjetniku.