Konačno sklapanje kockica: Katnić oslobodio Sinđelića 2003!

Konačno sklapanje kockica: Katnić oslobodio Sinđelića 2003!

Na današnjoj konferenciji za štampu, Demokratski front je predstavio nova dokumenta koja u potpunosti objašnjavaju vezu između glavnih aktera farse „državni udar“. Naime, predsjednik Vijeća sudija u Vojnom sudu u Podgorici koji se oglasio „nenadležnim“ u postupku protiv Saše Sinđelića zbog više teških krivičnih djela, je bio upravo specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Posebno je važan detalj da je u Vijeću vojnog suda koje je sudilo Sinđeliću, pored Milivoja Katnića bio i potpukovnik Milan Vujović, koji mu je sada, kada se priveden zbog navodnog državnog udara bio advokat po službenoj dužnosti, a po preporuci Katnića.

Iako je Sinđelić izvršio većinu djela kao vojni obveznik, Katnić se oglašava nenadležnim zbog toga što je optuženik „nesposoban za vojnu službu“, jer boluje od teškog psihičkog oboljenja.

Posebno važan detalj u predstavljenoj dokumentaciji je da je jedina posjeta u Spužu bila od policijskog Mila Novakovića. Podsjećamo, radi se o prvom operativcu policijske akcije „Sablja“ koja je sprovođena pod dirigentskom palicom Bebe Popovića.Nakon te posjete Novakovića, nadležnost preuzimaju civilni sudovi Republike Srbije.

U dokumentu se navodi da se pukovniku Mileti Novakoviću se 2. 12. 2002. odobrava da u Spužu posjeti okrivljenog Sašu Sinđelića „radi prikupljanja obavještenja na okolnosti više izvršenih djela krađe na teritoriji Republike Srbije, na okolnosti  krivičnog djela ubistva na teritoriji pogranične zone između SRJ i Republike Hrvatske, jednog lica, te krivičnog djela sprječavanja službenih lica u vršenju dužnosti na teritoriji Raške i Kraljeva.“

Da sve bude nevjerovatnije, Sinđelić se u Srbiji nalazi na centralnoj potjernici već 2010. godine i od tada je navodno nedostupan organima Srbije. Ostaje otvoreno pitanje na koji način je Sinđeliću dodijeljen pasoš 2013. godine na koje će morati da odgovore državni organi Srbije.

Iako Sinđelić tvrdi da nikad nije bio u Spužu dokumenti koji je danas objavio DF dokazuje suprotno.

U drugom dokumentu istražni sudija Milenko Vujadinović traži da se okrivljeni Saša Sinđelić, vojnik iz Raška, 6.2. 2003. preuzme iz istražnog zatvora u Spužu i sprovede na neuropsihijatriju VMA u Beogradu.

 

IN4S