Konvencija DF-a u Budvi: Izbor je jasan, Mi ili on!

Konvencija DF-a u Budvi: Izbor je jasan, Mi ili on!

Večeras se s početkom od 19.00 časova, u Budvi u ulici kod tržnog centra „Plaza“ održava izborni skup Demokratskog fronta, gdje će biti prezentovani ciljevi DF-ove kampanje „Da radi Crna Gora“, pod sloganom „Mi ili on“.

Prisutnima se prvi obratio Milutin Đukanović, predsjednik IO NSD i predsjednik poslaničkog kluba DF-a

“Državni aparat da upregne politiku DPS-a. Nama večeras nijesu dozvolili da montiramo velelepnu binu, ali to im neće pomoći. Osporavaju naše spotove, heroje naše borbe Andriju Mandića i Slavena Radunovića. Pravosudni sistem potpuno je stao na stranu Mila Đukanovića i njegovih kriminalnih drugova“, rekao je Đukanović.

20160913 192551 Конвенција ДФ а у Будви: Избор је јасан, Ми или он!

“Stotine milione evra završili su u džepovima tajkuna bliskih Dušku Markoviću“, dodaje Đukanović i pita se ima li ko da misli da nijesu znali šta se dešava u Budvi?

“DF je krenuo da miri i ujedinjuje Crnu Goru. Naša politika nam ostavlja izbor: ili će kriminalci vladati ili će konačno sloboda doći u CG. Za sve nas, izbor je vrlo lak. Ili MI ili on“, istakao je Đukanović.

Zatim se obratila predsjednica DSS-a, Dragica Perović.

“DPS detronizacija je proces i neminovnost. To osjećaju i dojučerašnji njihovi glasači jer vide da taj brod tone. Poharana privreda, uništeno zdravstvo i obesmišljeno školstvo su njihov učinak“, rekla je Perovićeva i dodaje: “Pozivam sve žene da poslušaju gladne stomake svojih najbližih da izađu i glasaju za smjenu vlasti. Program Fronta nudi konkretne mjere ženama, domaćicama i samohranim majkama. Budite hrabre i dajte glas DF-u“.

Perovićeva je istakla da nema više vremena, odbrojavanje je počelo i taj izborni tender za demokratskom smjenom moramo dobiti.

Predsjednik PUPI-ja, Vojo Vuletić je izjavio da nigdje nije slučaj kao u Crnoj Gori da se radno sposobno stanovništvo gura u penziju.

“Večeras sam u Budvi. Isti problemi muči penzionere i na sjeveru i na jugu. Ne dozvolimo da nas prevari sa pričom kako će NATO spasiti nas i ekonomiju. Izbor je jasan, Mi ili on“, istakao je Vuletić.

Prisutnima se zatim obratila poslanica DF-a, Branka Bošnjak: “Večeras smo se okupili da pošaljemo jasnu poruku, poruku jedinstva i snage. Sa nama se lako dogovoriti, ali ne kao drugi opozicionari. Sa njima nema nikakve priče“

“Poštovani Budvani kažu da je Budva najbogatija opština, a službenici opštine ne primaju platu po više mjeseci. Nestala je duša Budve kada je ona bila mirni, mediteranski grad. Uništili su Budvu, zato treba da odu“, dodala je Bošnjak.

“Ja znam da ćemo ovi snagu da pretočimo u našu veliku pobjedu. Mi ćemo pobijediti“, istakla je poslanica DF-a.

Slaven Radunović, potpredsjednik NSD i poslanik DF-a je upitao sve li su mogli da misle da će Budva koju je Bog dao za sve da će da bude pred bankrotom?

“Imamo lagani izbor 16-og, ali je red da se prisjetimo sa kim imamo posla. Milo Đukanović je mislio da će uspjeti da se odupre snazi DF-a i ovim mladim ljudima. Sinoć je na Cetinju rečeno sve – GOTOV JE“, gromoglasno je izjavio Radunović.

2016 09 13 3 Конвенција ДФ а у Будви: Избор је јасан, Ми или он!

“Krenuli su sa Cetinja, vidjeli ste kakav je bio skup. Premijer je prebirao po papiroma nije znao do koje je laži stigao. A onda je bilo predstavljanje liste. Bilo je novih manipulatora, a i starih. Raznih finansijskim i urbanističkim manipulatorima, raznim tajkunima su dali zemlju Grbljana i Paštrovića. Gdje mogu da se kupaju vaši gosti? Te su plaže ostavljene za Mila Đukanovića i njegovu družinu“, dodao je Radunović.

Poslanik DF-a je napomenuo da prije skoro godinu dana Front je krenuo u demontiranje režima i da su ga doveli smo na rub pada.

‘Sad mu nema pomoći. Ostalo je samo da izvršimo finalnu egzekuciju jer Crna Gora želi da radi“, zaključio je Radunović.

Lider DNP-a i član predsjedništva DF-a, Milan Knežević, odmah je skrenuo pažnju da je večeras ovdje više zastava nego što je na Cetinju bilo ljudi na komemoraciji DPS-a.

“Vi ste otpočeli sa ovom slobodom 27. septembra. Zato smo mi slobodna Crna Gora“, istakao je Knežević.

“Vidjeli ste sinoć ljude koju su došli na Cetinje koje su gurali u autobuse kao emigrante iz Sirije. Đukanović je juče držao komemorativno slovo Cetinju. On je sahranio Obod, Košutu i obećavao fabriku čokolade“, dodao je Knežević.

“Zbog toga DF sa svojim programom i sa našom nepokolobljivom slobodom planira da otvori fabrike, da zaposlimo radnike, želimo da mladi ne odlaze iz naše države. Želimo da radi Crna Gora jer je to Crna Gora svih nas. A pošto prate, recimo im da ćemo u nedjelju biti u Bijelom Polju. Preplavićemo ulice Bijelog Polja“, rekao je poslanik DF-a.

Izvor: In4s.net