Koprivica: DNP apeluje da se što prije riješi problem majki koje protestuju ispred Skupštine

Koprivica: DNP apeluje da se što prije riješi problem majki koje protestuju ispred Skupštine

Demokratska narodna partija poziva evropske zvaničnike i predstavnike ambasada u Crnoj Gori da posjete instalaciju otuđene vlasti: dvostruke metalne zapreke oko Vlade i Skupštine uz jako policijsko obezbjeđenje protiv majki s troje djece, koje protestuju tražeći pravdu i sredstva zagarantovana zakonom.

Ova groteskna slika u demokratskoj Evropi predstavlja ikonografiju iz rigidnih režima, pa stav vlasti uz odsustvo volje za dijalogom s obespravljenima pokazuje sliku onih, koji “u interesu građana” prave barijere protiv naroda.

S druge strane, za režim ne postoje zapreke prema lojalnim tajkunima koji ga i održavaju na vlasti, s kojima od Crne Gore i razvija privatni feud. Zato obespravljene majke Crne Gore treba dodatno da shvate u kakvom su vrzinom kolu, i koliko je ovoj vlasti nelagodno da se problem riješi za svega pet minuta, da svoje sumnjive biznismene malo udari po džepu i načne njihove milione na tajnim računima.

Majke istrajavaju u protestima, ali nova čvrsta obećanja mogu očekivati samo da bi bile na kratko uklonjene s ulice. U Crnoj Gori su i inače po principu selektivne pravde zakonodavna, sudska i izvršna vlast već odavno stavljene u funkciju režima kao bunar želja, za šta je i flagrantan primjer providan progon lidera Fronta u farsi „Državni udar za početnike“. A pred Skupštinom i dalje traje drama apsurda u stilu Beketa: majke Crne Gore čekaju pravdu od onih od kojih je sigurno neće dobiti. Ali istrajnost i dostojanstvena borba mogu dati rezultata. DNP uz to poziva aktuelni režim da ne zamjenjuje teze, i ne napada poslanike Fronta što razgovaraju s obespravljenima. Umjesto toga, neka i poslanici DPS-a, kao predstavnici svih građana, dođu na razgovore pred Skupštinu. Bar će biti u prigodnoj prilici da vide stepen uvažavanja koji imaju kod iscrpljenih majki, koje uz velike fizičke napore i dalje protestuju.