Koprivica: NATO-farsa sračunata da se skrene pažnja sa montirane priče o državnom udaru

Koprivica: NATO-farsa sračunata da se skrene pažnja sa montirane priče o državnom udaru

U svjetlu jurnjave aktuelnog režima u Crnoj Gori na putu za NATO međunarodna terenska vježba upravljanja posljedicama vanrednih situacija pod radnim naslovom „NATO i partneri Crne Gore“ završiće kao još jedna farsa, jeftin primjer pokondirenja vlasti i šegačenja sa zdravim razumom građana.

 
Komično obrazloženje da se borbom protiv elementarnih nepogoda Crna Gora još jednom preporučuje za punopravno članstvo u NATO-savezu dovoljno govori o inferiornosti i montažama aktuelnog režima, a što se pokušava zaliječiti gumenim čamcima iz Gruzije i šatorskim krilima iz Drača.

 
„Spektakularne“ rezultate borbe protiv elementarnih nepogoda uz pomoć NATO-partnera Crna Gora je već vidjela tokom poplava i sniježnih padavina od prije neku godinu. Tad su NATO-partneri svaku vrstu pomoći državi Crnoj Gori, kao prvo, debelo naplatili, a na kraju smo te „naše spasioce“ mi spašavali, kako znamo i umijemo, iz sniježnih nameta Šavnika i Žabljaka.

 
A da ironija bude veća, organizator ove vježbe je Direktorat za vanredne situacije MUP-a, isti koji je Đukanoviću drugarski ustupio državni helikopter za potrebe snimanja partijskih spotova.
Sada, dvije nedjelje nakon providno insceniranog državnog udara od strane režima, i izjava pojedinih čelnika, koje su samo zasmijale građane, održava se i terenska vježba koja sve to treba da zabašuri uz spektakularnu demonstraciju moći NATO-standarda, i to u scenama kočenja vjetra i nepredvidivih bujica Morače i Zete.

Imajući u vidu ovakve jeftine kadrove nadobudnih režimskih reditelja, DNP još jednom ponavlja da svaki pokušaj nasilnog uvođenja Crne Gore u NATO bez održavanja referenduma, na kojem će građani slobodno izraziti svoju volju, dodatno pogoršava ionako krhku društvenu političku stabilnost, prijeko potrebnu za miran suživot svih građana Crne Gore i njenu budućnost.

 
A kad je riječ o elementarnim nepogodama, moramo naglasiti notornu činjenicu da je bombardovanjem Crne Gore projektilima s osiromašenim uranijumom NATO nanio više štete ovoj zemlji za sljedećih petsto godina nego što će joj nanijeti svi klimatski poremećaji u najavi.

 
Uostalom, vježba u Podgorici može biti obustavljena zbog sunca, ili par bofora viška na Skadarskom jezeru, koji bi uslovili prevrtanje gumenih čamaca, pa da Zećani i Crmničani združenom akcijom, kao tradicionalno dobri domaćini, krenu u novo spašavanje naših „spasilaca“, naoružanih redova Rajana, Azerbejdžanaca i Lihtenštajnaca.
Ali skrivena suština cijele ove NATO-farse ipak je dovoljno providna: nova terenska NATO-roštiljijada i zamajavanje crnogorske javnosti sračunati su jedino na to da se skrene pažnja s jeftino montirane priče o državnom udaru, i još jednih pokradenih izbora u režiji DPS-a.
Vjerovatno se režimski krugovi nadaju da će friziranjem NATO-svakodnevice narednih dana namaći traženu većinu u Parlamentu u koju ni sami ne vjeruju. A ta eventualna većina bi imala upravo funkciju elementarne nepogode na temelju krađe izborne volje građana, i jeftino izrežiranog akta terorističkog upada, kad se osvjedočeni silnici žele prikazati kao žrtve, što predstavlja krajnju instancu montiranja virtuelne stvarnosti u Crnoj Gori.