Kordić: Sa DF-om 7. maja dolazi kraj manipulacijama režima u HN

Kordić: Sa DF-om 7. maja dolazi kraj manipulacijama režima u HN

Sa predizbornog skupa Demokratskog fronta, za lokalne izbore u Herceg Novom, koji se održao sinoć, poručeno je da se 7. maja u tom gradu glasa za bolju budućnost i bolje sjutra, koji jedino mogu doći smjenom DPS režima.

Lider Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, kazao je da su se potrudili da najbolji među Novljanima budu na listi Demokratskog fronta u Herceg Novom i da Simonida Kordić bude nosilac te liste.

„Kada je Herceg Novi dopao u ruke DPS-a, to je bio dio izborne krađe i određene izdaje u opozicionim redovima, a Novljani su dosledno glasali protiv režima Đukanovića. Dajte vaš glas u sigurne ruke. Sjetite se Pajovića i narandžastih kravata i njihovih principa da nikada neće sa DPS-om“, rekao je Mandić.

Lider NSD je kazao i da se uložilo dosta napora da dođe do referenduma o pitanju NATO, ali i da za njega nije bilo dovoljno podrške u ostatku opozicije koja se zalaže za referendum.

„U srijedu ćemo održati veliku narodnu skupštinu u Murinu. Tamo ćemo donijeti odluku da ona odluka koju donese ova parlamentarna većina, neka druga će je povući„, poručio je Mandić.

Milan Knežević, član predsjedništva Demokratskog fronta i lider Demokratske narodne partije, je kazao da su svi u Herceg Novom zajedno sa njima iz DF-a pokazali odlučnost da se suprotstave DPS-u i zajedno da pobjede.

„Jer DF je besmrtan i neuništiv. Želim Dušku Markoviću da pošaljemo ovu sliku iz Herceg Novog jer je danas rekao da Crna Gora neće biti Ravna Gora, a ja mu poručujem da mu je pola vlade od potomaka onih sa Zidanog Mosta, a pola sa Golog Otoka. Vujanović je uplašen jer zna da je većina za referendum o pitanju NATO-a, i da je većina protiv učlanjenja. I zato idemo u Murino i na Cetinje. Mi 26. i 28. aprila ulazimo u istoriju jer branimo čast i obraz Crne Gore“, istakao je on.

„To je naša obaveza, jer neće valjda Skupština Crne Gore, koja je Sinđelićev parlament, donosi tu odluku. Mi ne priznajemo taj parlament. Nema kompromisa sa DF-om, mogu da nas pošalju na 100 godina robije, DF neće odustati od svojih zahtjeva“, poručio je Knežević.

„Samo DF garantuje referendum o NATO-u“, istakao je Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene i član predsjedništva DF-a, kao i da je DF jedini za povlačenje priznanja lažne države Kosovo i povlačenja sankcija Rusiji, a i za poništenje pljačkaških privatizacija, te da se jedini, kazao je on, DF protivi privatizaciji Instituta „Simo Milošević“.

DF je jedini proganjan, trovan i hapšen. U ime DF-a vas pozivam da na ovim izborima podržite jedinu opciju gdje nema izdaje i prodaje. Jedino DF ima nosioca lista u Novom, ostali imaju podnosioce liste! Samo DF je taj koji brani tradicionalnu Crnu Goru, mi smo ti koju vuku vertikalu od Svetog Petra Cetinjskog i nema nikoga osim DF ko može reći – Mi smo Crna Gora“, kazao je Medojević.

On je rekao i da je DF jedina politička snaga u Crnoj Gori koja ne podnosi raport nijednoj ambasadi, a da na izborima u Herceg Novom, Novljani ne glasaju samo oko komunalnih problema, već da se pokaže da Đukanović nije Crna Gora.„Mi ne dijelimo čokoladice i prazna obećanja. Mi dijelimo građanima Herceg Novog snažna uvjerenja da smo mi nosilac promjena. Nova vlast na čelu sa Simonidom Kordić će biti taj novi talas promjena“, kazao je on.

Mladen Bojanić iz Otpora beznađu je poručio da je došao da prenese pozdrave Marka Milačića koji je politički zatvorenik režima i da podrži i pohvali rukovodstvo DF-a, koje se, kako je istakao, junački bori.

„Ne zna se sa koje strane ne prijeti opasnost. Od Sretena Radonjića i Agencije za sprečavanje korupcije do agenta Sinđe. Čestitam rukovodstvu na njihovoj odlučnosti i hrabrosti. Poslao bih poruku glasačima DPS – ako znate ko je odgovoran za propale privatizacije u ovom gradu, onda makar ostanite kući na dan izbora. Onima kojima obećavaju posao za glas neka znaju da ugase 10 radnih mjesta za to jedno radno mjesto“, poručio je Bojanić.

Prisutnima se obratio i Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije, koji je rekao da će doći taj 7. maj kada će da se prekine devastacija Herceg Novog.

„Pobijediće DF i biće okosnica nove vlasti i sa ostalom opozicijom vodiće grad na putu napretka. Kažem opozicija, misleći na one koji budu htjeli, a ne na one koji nisu htjeli sa nama na proteste u Nikšić. Mislim na one koji nose crvene kravate i koji jedno pričaju, a drugo rade“, kazao je Vučinić.

Prema riječima nosioca liste DF-a u Herceg Novom, Simonide Kordić, 7. maja dolazi kraj manipulacijama režima.„U Novom, Novljani ne mogu da rade i da realizuju osnovna prava koja im pripadaju. I zato u Novom nema Novljanina koji nije u proteklih nekoliko mjeseci sa velikim iščekivanjem i velikom netrpeljivošću izgovorio da će doći i 7. maj! E tog 7. maja sa DF-om dolazi kraj manipulacijama režima, manipulaciji izbornom voljom građana i kraj jednom ciničnom odnosu i podsmijehu prema narodu sa pričama o nekim famoznim projektima koji mogu slobodno da nose naslov – carevo novo odijelo“, rekla je Kordić.

On je naglasila da je DF sigurna i najsnažnija opoziciona snaga.

„DF je snaga koja vas neće iznevjeriti i snaga koja vam, ni danas, ne nudi kule i gradove i svemirske brodove. Ono što mi vama obećavamo jeste realan, siguran Novi po mjeri Novljana. Mi ćemo od Novog napraviti ono što je on uvijek bio i što zapravo treba da bude – i gorštački, i gospodski bogat, i srpski i svjetski. I svjetski, a naš“, naglasila je Kordić.

 

Boris Seferović, predsjednik OO NSD se obratio mladima i kazao da oni svi 7. maja glasaju za svoju budućnost, za bolje sjutra.

Predsjednica Opštinskog odbora PzP-a, Sanja Crnić, je rekla da je DF rezultatom na parlamentarnim izborima dokazao da se drži principa časti, česti i poštenja.„Da nije bilo montiranog državnog udara, danas bi Crna Gora bila slobodna zemlja. Zato je na nama 7. maja još veća odgovornost, da zajedno pokažemo u Herceg Novom da je DPS-u mjesto u političkoj prošlosti, a dobrom dijelu njihovih funkcionera u zatvoru“, naglasila je Crnić.

Predsjednik OO DNP-a u Herceg Novom, Živko Krunić, je rekao da DPS, kroz manipulacije i laži, obećava „brda i doline“, a da se na određene projekte u Novom čeka i po 25 godina.„Od toga nema ništa, dragi Novljani. Svi znamo kako se puni budžet Opštine HN, tako da će naš zadatak kao buduće vlasti biti da sa sredstvima sa kojima raspolažemo i domaćinski ekonomišemo i da na najbitnije stvari utrošimo“, rekao je Krunić.

 

IN4S