Demokratska narodna partija ukazuje na novu političku farsu, koja se otužno zahuktava na političkoj sceni Crne Gore u susret predsjedničkim izborima. Dežurni poltroni šefa režima sa raznih nivoa već izvjesno vrijeme čeznu za muštulukom da li će on ipak prihvatiti kandidaturu, hoće li, neće li, koleba li se, u kojoj mjeri, da li će još jednom usrećiti naciju svojim „blistavim“ dometima za još jedan mandat.

DNP ističe da u kampanji ipak treba imati nivo, ne biti toliko providan. Prevaziđena je sva jeftina kampanja iščekivanja ispunjenog slatkom nevjericom, socrealističkom nadom i žarkim željama. Tim prije što sve ide uz planske naredbe iz vrha DPS-a da se s tim krene iz baze. Zato radosne zebnje i želje da Đukanović još jednom „počasti“ svu Crnu Goru svojim „dostignućima“ djeluju deplasirano i ovještalo, što vrijeđa i politički ukus građana.

Pritom se nazire i krajnje rješenje ako Đukanović bude “tvrdo” odbijao kandidaturu. A to su plebiscitarni neumoljivi zahtjevi opštinskih odbora DPS-a, kao „glas naroda“ iz baze, to jest, spuštena naredba iz DPS-a u narod. Po svoj prilici, šef režima će morati prelomiti i „ipak“ prihvatiti naređenje oduševljenog članstva.

Danas i Branimir Gvozdenović očekuje isti čin s puno radosne strepnje, a uslijediće i novi vapaji da se Đukanović odgovori od tvrdog stava da je dovoljno unazadio našu zemlju. A on u međuvremenu zameće tragove pričom kako bi se okrenuo nečemu drugome, i da mu je vlasti dosta, tim prije što nema ništa osim stana.

Po svoj prilici, žestoka navalica na odluku šefa režima treba da rezultira novom kandidaturom za dobrobit šverca, kriminala i bespravne države, za dodatni rast sirotinje i raslojavanje građana. Stoga je i za očekivati da šef režima ipak, mada teška srca, popusti i kaže: „Kao prvo, vi svi znate da ja vlast volio nikad nijesam, ali, kad ste već navrli, nek vam bude!“

DNP podsjeća da će Đukanović pritom istaći da je protiv bilo kakvog nepotizma familija, u čemu je imao vidne domašaje, da je protiv državnog šverca, mita i korupcije, lažnih vrijednosti i namještaljki. Dakle, svega za šta ga optužuje i domaća i međunarodna javnost, kao jednog od posljednjih diktatora u svijetu, u ravni Kim Džong Una.

DNP zato poziva sve satelite, trabante, navijače, obožavatelje lika i djela šefa režima, da smanje doživljaj, i prekinu s otužnom farsom izokola u čitavoj jeftino providnoj režiji i namještaljci.

Ovo tim prije što će Demokratski front znati da mudro izabere svog predsjedničkog kandidata s izuzetnim izgledima na pobjedu u iole poštenoj i fer političkoj utakmici na predstojećim predsjedničkim izborima. Vrijeme promjena čak i za porobljenu Crnu Goru dolazi, a na tom fonu Đukanović nema šta da traži. Za dobrobit ove zemlje treba da odbije i primisao na kandidaturu, i pored svih naručenih želja, jer je odavno zreo za muzej političkih voštanih figura.