Lakušić: Na Cetinju teče nevidljiva čokolada, a u Podgorici zidaju virtuelno Gradsko pozorište

Lakušić: Na Cetinju teče nevidljiva čokolada, a u Podgorici zidaju virtuelno Gradsko pozorište

Kakva se predizborna farsa DPS-a u liku glavnog junaka monodrame apsurda, Slavoljuba Stijepovića, odigrala na svega neki dan pred izbore, najbolji primjer je njegovo komično bacanje dvije tri lopate maltera na kamen temeljac Gradskog pozorišta, izjavio je član predsjedništva Demokratske narodne partije, Zoran Lakušić.

I to na istom mjestu, dodaje Lakušić, u Podgorici, gdje su nekulturni režimski nalogodavci srušili kultno zdanje kina “Kultura”, koje je trebalo zaštititi od primitivaca, kao kulturni spomenik Crne Gore.

„Pritom zahvaljujući premijeru i Migu Stijepoviću zgrada Gradskog pozorišta nema status čak ni Skadra na Bojani, pošto nema šta ni da se ruši, jer se opet samo postavlja jedan isti, već položeni kamen temeljac, svjedok lažnih obećanja DPS-a i namjerno propalih tendera za izgradnju. Jeftino političko blefiranje Stijepovića toliko je providno i degutantno da prevazilazi mjere dobrog ukusa u njegovom pokušaju zamajavanja građana “epohalnim” gradnjama u nedjelji pred izbore.
A da je Živko Nikolić živ, nakon odgledanog video-snimka bacanja maltera, odmah bi mu povjerio glavnu ulogu u filmu “Zidanje kamena temeljca”, da Migo stigne do Kana, ali i Pari Sen Žermena“, smatra Lakušić.

Prema njegovim riječima postavljanje kamena temeljca Gradskog pozorišta dosad su trenirali i Mugi i Migo, i premještali mu lokacije po Glavnom gradu, ali nove zgrade Gradskog nema pa nema. „Zato nek Stijepović pobratimi kamen temeljac Gradskog s kamenom temeljcem nepostojeće fabrike čokolade na Cetinju, praveći sliku režimskog blefiranja: na Cetinju teče nevidljiva čokolada, a u Podgorici zidaju virtuelno Gradsko pozorište.“

„Ali i ovo političko betoniranje kamena temeljca Gradskog, i brojni drugi predizborni trikovi aktuelnog režima, trajaće još kratko, do 16. oktobra, kad će opozicija, predvođena Demokratskim frontom, preuzeti vlast. Ali i istinsku, a ne lažnu brigu o kulturnim vrijednostima i institucijama Crne Gore, pa će izgraditi i toliko čekano zdanje Gradskog pozorišta u Podgorici“, poručuje Lakušić.

Izvor: In4s.net