Lideri DF-a sa Željeznjakom: Zajednički kandidat opozicije može pobijediti Đukanovića na izborima

Lideri DF-a sa Željeznjakom: Zajednički kandidat opozicije može pobijediti Đukanovića na izborima

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević u zvaničnoj posjeti Moskvi danas su obavili razgovor sa zamjenikom generalnog sekretara Jedinstvene Rusije, Sergejem Željeznjakom, saopšteno je danas iz najveće opozicione grupacije. Sa njima je bio i  predsjednik Udruženja rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva Ljubomir Radinović.

Razgovarajući o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i na Balkanu, lideri DF-a su upoznali gospodina Željeznjaka sa najnovijom hajkom i progonom, koji se ovih dana sprovode protiv funkcionera i članova DF-a, a sve sa ciljem zabrane rada ovog najjačeg opozicionog subjekta.

U razgovoru sa jednim od najbližih saradnika Vladimira Putina, Andrija Mandić i Milan Knezević su se zahvalili gospodinu Željeznjaku na dosadašnjoj političkoj podršci i otvorenom suprotstavljanju politici intervencionizma, koju sprovode pojedine zapadne ambasade u Crnoj Gori.

Upravo iz razloga sve češćih pokušaja namjera pojedinih NATO zvaničnika da razbiju svaku aktivnost na objedinjavanju opozicije, koje bi rezultiralo prijevremenim parlamentarnim izborima, lideri DF-a su saopštili Sergeju Željeznjaku da će uložiti sve svoje političke kapacitete ne bi li došlo do zajedničkog djelovanja opozicije.

Učesnici sastanka su se saglasili da su predsjednički izbori sljedeće godine prava prilika da opozicija, ujedinjena oko jednog predsjedničkog kandidata, sigurno pobijedi kandidata DPS-a, Mila Đukanovića. Na sastanku je takođe konstatovano da, imajući u vidu rezultate oktobarskih parlamentarnih izbora, nijedna partija pojedinačno, niti njen lider, ne mogu pobijediti Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima. Zbog toga je neophodno da se opozicija u Crnoj Gori okupi oko vanstranačke ličnosti, koju je spreman da predloži DF kao ubjedljivo najjači opozicioni subjekt.Podsjećajući gospodina Željeznjaka, jednog od glavnih ideologa ruske politike na Balkanu, na predsjedničke izbore iz 2013. godine, i činjenicu da je tad vanstranačka ličnost kao zajednički kandidat opozicije pobijedila kandidata DPS-a, Andrija Mandić i Milan Knežević su izrazili uvjerenje da ovaj predloženi model predstavlja jedini garant za pobjedu na predsjedničkim izborima u martu 2018.

Zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergej Željeznjak iskazao je punu podršku predlogu DF-a o vanstranačkoj ličnosti kao zajedničkom kandidatu opozicije, zahvaljujući se liderima DF-a na dubokoj posvećenosti u nastojanjima da kroz formu ujedinjenog opozicionog djelovanja istovremeno doprinesu daljem razvoju međustranačke saradnje i poboljšanju odnosa Rusije i Crne Gore.