Lideri DF-a traže spise predmeta

Lideri DF-a traže spise predmeta

Saslušanje svjedoka saradnika u predmetu „Državni udar“ Saše Sinđelića odloženo je za 20. mart. On je juče trebao da se pojavi u Specijalnom tužilaštvu, prvi put u svojstvu svjedoka saradnika, i da odgovara na pitanja odvokata osumnjičenih.

Saslušanje je odloženo jer je funkcioner DF-a Milan Knežević dostavio podnesak Specijalnom tužilaštvu u kojem obavještava tužioca da je tek dan ranije dobio naredbu za proširenje istrage i da želi da se upozna sa spisima predmeta.

Lider DF-a Andrija Mandić je ocijenio da je odlaganje saslušanja njihova pobjeda i da od Specijalnog tužilaštva nije ni dobio naredbu o proširenju istrage. On je saopštio da su tražili uvid u kompletne spise u ovom slučaju.

„U utorak smo iz Specijalnog tužilaštva obaviješteni da će biti saslušan izvjesni Aleksandar Sinđelić. Došli smo i tražili da ostvarimo lični uvid u spise koji se odnose na nas i željeli smo da saznamo kakve su te procedure zakazivanja. Ja uopšte nisam dobio naredbu o proširenju istrage. Milan Knežević je u utorak dobio naredbu, ali je od nas traženo da ekspresno dođemo kako bismo prisustvovali saslušanju, pa smo tražili odlaganje“, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, najbolja potvrda akcije režima i njihovih montiranih procesa je što oni svaki dan provode u nekom od sudova ili u tužilaštvima, koji su pod kontrolom režima.

„DF ima veoma ozbiljnu namjeru da organizuje nove proteste u Crnoj Gori, zajedno sa kolegama iz opozicije“, rekao je Mandić.

On i Milan Knežević su juče bili u zgradi tužilaštva, gdje su se zadržali nekoliko minuta.

U podnesku Milana Kneževića se navodi da on nije upoznat sa sadržinom spisa i dokazima u predmetu.

„Objektivno nisam u mogućnosti da se adekvatno pripremim za odbranu i koristim sva zakonska prava koja pripadaju okrivljenom prilikom sprovođenja ove istražne radnje. Stoga vas molim da zakazanu istražnu radnju saslušanja svjedoka saradnika Aleksandra Sinđelića odložite na neki vremenski rok, koliko mi je potrebno da se upoznam sa spisima predmeta i i dokazima, na koji način bih mogao u skladu sa zakonom i ostvariti svoje puno pravo na odbranu“, naveo je Knežević u podnesku.