Mandić: Ako manjinske stranke odu uz manjinu, mi ćemo na ulicama pokazati ko je većina

Mandić: Ako manjinske stranke odu uz manjinu, mi ćemo na ulicama pokazati ko je većina

Na sinoćnjem sastanku predsjedništva DF-a i opštinskih odbora konstituenata DF-a u Nikšiću, poručeno je da će pobijediti demokratske snage u Crnoj Gori, a da Milo Đukanović neosnovano prijeti, upirući prstom na DF oko „državnog udara“ da će neko završiti na robiji.

„Ako neko treba da robija, onda je to prvi – Milo Đukanović, jer je opljačkao i pokrao Crnu Goru, i on i njegova rodbina i njegovi prijatelji“, poručio je predsjednik Radničke partije Janko Vučinić, i dodao da će Đukanoviću obezbijediti pošteno suđenje.

„Ono što treba da čuvamo i njegujemo jeste jedinstvo opozicije i snagu opozicije, ogledanu između ostalog i u broju od 39 poslanika, što je više od 36 nečasnih mandata koje je dobila DPS. Takođe, 39 je više i od 38 koliko je DPS osvojio sa svojim satelitom, strankom Ivana Brajovića“, saopštio je član Predsjedništva DF-a, Predrag Bulatović.

On je manjinskim strankama poručio da se, u duboko podijeljenoj Crnoj Gori, ne svrstavaju na stranu lopovskog i diktatorskog režima, jer podrška DPS-u znači produbljivanje podjela, dok je podrška opoziciji put u veliko pomirenje svih.

„Nas niko ne može da zastraši i prepadne, pobjeda će doći!“, zaključio je Bulatović.

Član Predsjedništva DF-a, profesor Branko Radulović, saopštio je da je ponosan na borbu svih aktivista DF-a.

„Zato što smo bili sami protiv svih, zato što smo bili s Bogom i istinom, zato što smo bili sa idealima naših predaka i budućnošću naših potomaka. Pobijedila je naša golgota! Ja od toga ne odstupam! Sa ovako korumpiranim institucijama, sa ovakvom propagandom, sa ovakvim premijerom, ovo nije moja država a opet druge države do Crne Gore, nemam! Ovaj ružni san mora se završi porazom Mila Đukanovića. On nije samo kukavica i lopov, on je monstrum“, poručio je Radulović praćen aplauzima prisutnih.

Komparirajući vrijednosti koje afirmiše DF i koje zastupa DPS, potpredsjednik Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić, kazao je da što je za DF vrhovna moralna vrijednost za DPS je sramota.

„Čega se mi ponosimo, oni se toga stide“ i dodao da DF neće odstupiti od borbe za svoje vrijednosti i ideale. „Nema nazad, samo naprijed, pobijedićemo bez obzir na laži, ujdurme i izdaje!“

Predsjednik DNP-a Milan Knežević „otkrio“ je prisutnima tajni plan DF planiran za izborno veče.

„Plan je bio da se mi u Predsjedništvu DF-a međusobno poubijamo. Ja sam trebao da kuglagerom pogodim prof. Branka Radulovića, Andrija Mandić i Peđa Bulatović su imali zadatak da se popnu na binu i počnu peckalicama i praćkama da gađaju sve oko sebe, a nakon što ja kažem juriš sa bine, Nebojša Medojević je imao zadatak da uđe u Skupštinu sa Darom Radonjić sa Smokovca, i proglasi je za premijera“, kazao je duhovito Knežević.

On je Đukanoviću i Katniću poručio da se DF ne plaši prijetnji, terora i progona i da se neće predati.

„Nema žutih traka i golih otoka koji će zaustaviti naše rukovodstvo, članstvo, aktiviste, simpatizere, da krenemo u akciju bojkota, protesta širom Crne Gore, jer Đukanović se jedino plaši – naroda!“. Ako se nešto desi bilo kojem član Predsjedništva, članu ili simpatizeru DF-a, odgovornost će biti njegova, i snosiće odgovornost, ali ne pred Milivojem Katnićem već kako Biblija kaže: ko se mača laća, od mača će i da strada! Ovo nije prijetnja ovo je poruka da ćemo zaštiti svakog člana i simpatizera DF-a. Hobotnica Mila Đukanovića je planirala krvoproliće u Crnoj Gori“, zaključio je Knežević direktno optužujući Đukanovića.

„Da nije bio izmišljenog državnog udara opozicija bi imala 41 mandat. Prozvodnjom straha od terorističkih grupa, zaustavljena je veoika izlaznost, koja bi izašla na 78% a koja bi garantovala siguran poraz DPS-a“, kazao je lider PzPNebojša Medojević.

Medojević je kazao i da je Đukanović dovodio na glasanje ljude iz regiona, ako se oni uopšte mogu nazvati ljudima, jer je Đukanović svjestan da u Crnoj Gori on nema većinu te da svjestan je da je u velikoj manjini.

On se osvrnuo i na globalne promjene.

„Pobjeda Donalda Trampa je otvorila perspektivu za ozbiljne promjene na globalnom planu. Dovoljno je da SAD ne podržavaju Đukanovića i glatko ćemo ga pobijediti. Dolazi novo političko vrijeme. EU se raspada zbog deficita demokratije i visokog stepena korupcije u Briselu. Talas promjena reflektovaće se i na Crnu Goru“, zaključio je Medojević.

„Došli smo da vam kažemo da se spremate za veliku političku akciju jer Demokratski Front nema namjeru da stane, niti ima pravo da zaustavi veliku probuđenu energiju. DF nema pravo da prizna rezultat krađe i izmišljenog državnog udara ali ima obavezu da stvar izvede do kraja“, poručio je lider NSDAndrija Mandić.

On je dodao da je DF-ova velika borba zadivila mnoge, ne samo u Crnoj Gori već i širom regiona.

„Đukanović je uspio korupcijom da sačuva svoj režim privremeno, ali DF neće stati. Idemo na ulice, ponovo, ali ovoga puta svi zajedno!“ , poručio je Mandić.

Mandić je imao poruku i za predstavnike stranaka manjina.

„Ako manjine formiraju vladu sa onima koji su manjina u Crnoj Gori, koji Crnu Goru dijele, pljačkaju, devastiraju i unazađuju, mi ćemo onda na ulicama širom Crne Gore pokazati ko je većina, kroz ulične proteste i nenasilni otpor. To je plan iza kojeg stoji DF. Čekamo odgovor manjinskih stranaka. Ako ne odgovore pozitivno na ono što je ponudila opozicija, vidimo se na ulici“, istakao je Mandić.

Na dešavanja i promjene na globalnom nivou, osvrnuo se i on pozdravljajući pobjedu Donalda Trampa u SAD i najavu poboljšavanja odnosa između SAD i Rusije.

Praćen aplauzima i ovacijama prepune sale u Nikšiću, Mandić je poručio: „Mi kao ljudi zaslužujemo više! Imamo naša htjenja i ideale, i kaoo zemlja koja traje mnogo vjekova, imamo pravo da osvojimo slobodu kao i svi drugi evropski narodi. Pred nama je velika borba i siguran sam da će u toj borbi, kako po istorijskoj vertikali i pripada – Nikšić biti udarna snaga!“

 

Izvor: Portal IN4S