Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci delegaciju političkih i kulturnih predstavnika Srba iz Crne Gore.

U delegaciji su bili lideri Demokratskog fronta Crne Gore Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije, Simonida Kordić, savjetnik predsjednika Nove srpske demokratije, prof. dr Drago Perović ispred Matice Srpske, Momčilo Vuksanović ispred Srpskog nacionalnog savjeta i Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu.

Tema sastanka bila je potreba unapređenja kulturne saradnje Republike Srpske i Crne Gore, sa posebnim naglaskom na većoj angažovanosti na očuvanju srpskog identiteta, tradicije i jezika, u Crnoj Gori i ostalim srpskim državama.

Predsjednik Dodik je, tokom sastanka, istakao potrebu za promocijom i tešnjom saradnjom u oblastima obrazovanja, nauke i kulture između dvije zemlje.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, lideri Demokratskog fronta Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević, te ostali učesnici sastanka razgovarali su i o ostalim aktuelnim temama u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i regionu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS. Sastanku je prisustvovala član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Snježana Savić.

Izvor: In4s.net