Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije, danas je odlikovan Ordenom Margelova od strane Saveza desantnika Ruske armije.
Ruski general i heroj SSSR-a Aleksandar Petrovič Salujanov predao je danas, u manastiru Miholjska Prevlaka, orden za Milana Kneževića, koji je u njegovo ime primio njegov brat Mirko Knežević.
General Salujanov kazao je tom prilikom da je Milan Knežević prepoznat kao iskreni borac protiv ulaska Crne Gore u NATO i koji se zalaže za uspostavljanje najboljih mogućih odnosa između Rusije i Crne Gore. Dodao je da ovo odlikovanje dolazi u trenutku kada se on, kao politički zatvorenik, koji je na pravdi Boga osuđen, nalazi na izdržavanju kazne.

????


Mirko Knežević se zahvalio u ime svog brata i porodice na ovom prestižnom odlikovanju, prenio iskrene pozdrave i istakao da im ovaj čin predstavlja značajnu podršku u teškom i izazovnom trenutku u kojem se nalazi njegov brat, poslanik i predsjednik opozicione Demokratske narodne partije.
Orden Margelova urađen je po motivima ordena Krasne Zvijezde, jednog od prvih i najvažnijih ordena iz vremena Sovjetskog saveza. General Salujanov obavlja dužnost zamjenika predsjednika Asocijacije Heroja Rusije.
General Vasilij Margelov, možda i najveća posleratna legenda sovjetske armije, pod čijom komandom je oružje položilo 32000 voljnika najelitnijih Hitlerovih SS divizija („Mrtvačka glava“ i „Velika Njemačka“), učestvovao je u beogradskoj operaciji na jesen 1944. godine. O veličini njegove ličnosti najbolje govori dobro poznata parola „Sa nama je Bog i Margelov“. Činjenica da je orden koji nosi ime velikana borbe protiv fašizma dodijeljen Milanu Kneževiću predstavlja posebnu čast i privilegiju.