Milan Knežević osuđen na sedam mjeseci zatvora

Milan Knežević osuđen na sedam mjeseci zatvora

Član Predsjedništva Demokratskog fronta i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević osuđen je na sedam mjeseci zatvora jer je, prema odluci suda, 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine Crne Gore.

Kako prenose crnogorski mediji, presudu je odmah nakon završnih riječi izrekao sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković.

On je, obrazlažući presudu, rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik, a olakšavajuća što nije ranije osuđivan.

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore.

Knežević se tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

On je ranije u odbrani rekao da je ponosan na sve što je uradio tog dana, jer se samo branio od nezakonitog ponašanja policije.

Policajac, međutim, iako je ranije priznao da se smijao dok ga je Knežević gurao, tvrdio je da se osjećao ugroženo tom prilikom. Dodao je tada i da je Knežević nasrnuo na njega, kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi.

Izvor: IN4S