Na adresu predsjednika DNP-a upućen je poziv kopredsjednika „Besmrtnog puka“ iz Moskve, Vasilija Lanovoja, da Milan Knežević učestvuje na svečanoj paradi u Moskvi 9. maja, kojim se obilježava Dan pobjede Rusije u ratu protiv nacističke Njemačke.

„Besmrtni puk“ je organizacija, koja svojim projektima skreće pažnju najšire ruske i svjetske javnosti u iskazivanju poštovanja i pijeteta prema svima onima, koji su se borili protiv fašizma, te „Besmrtni puk“ tim povodom učestvuje i na memorijalnim manifestacijama.

S obzirom na to da se predsjednik DNP-a nakon sudskog politički montiranog i nepravednog procesa nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Spuškom zatvoru, umjesto njega će u Rusiju putovati njegov brat Mirko, i u redovima „Besmrtnog puka“ učestvovati 9. maja u Moskvi u obilježavanju Dana pobjede ruskog naroda nad fašizmom. Na ovoj grandioznoj paradi Mirko Knežević će, u skladu s tradicijom „Besmrtnog puka“ da se na paradi nose fotografije predaka koji su se borili protiv fašizma, nositi fotografije svojih đedova, po kojima on i njegov brat i nose imena, Mirka i Milana, nosilaca partizanske spomenice, koji su poginuli u borbi protiv fašizma.