Na teror policije u Baru, DF-ovi aktivisti odgovorili: Glasajte i vi broj 13

Na teror policije u Baru, DF-ovi aktivisti odgovorili: Glasajte i vi broj 13

Današnji teror okupacione policije prema brojnim aktivistima Demokratskog fronta i članovima biračkih odbora proizveo je efekat potpuno suprotan u odnosu na ono što je šef crnogorskih kerbera Slavko Stojanović tražio da se desi dan uoči glasanja za buduću vlast u Crnoj Gori.

Stojanovićevi podređeni, među kojima i nasilnici sa prošlogodišnjih narodnih protesta pred crnogorskim parlamentom, doživjeli su naročit fijasko u Baru, gdje su na “informativne razgovore” privođeni čak i bračni parovi, sa ciljem da se zastraše pred sjutrašnje, po mnogima, istorijske parlamentarne izbore.

Da skandal bude potpun, policijski službenici su od privođenih članova biračkih odbora koji će sjutra biti za glasačkim kutijama u ime DF-a, tražili da im kažu da li su angažovani u redarskoj službi DF-a, te u ime koje stranke su imenovani za članove biračkih komisija i da li znaju bilo šta o mogućim neredima koje je najavio njihov šef Stojanović.

Brdo nesuvislih pitanja, kojima je najgrublje narušena predizbornja ćutnja i dovedena u pitanje regularnost sjutrašnjih izbora, nepopularni barski “panduri” postavljali su Ratku Ćipraniću, Darku Miliću, Itani i Vanji Glavanović, Predragu Spaiću, Vasiliju Dabanoviću, Šćepanu Jeliću i drugim članovima biračkih odbora koji su u ime DF-a određeni da budu za glasačkim kutijama širom barske opštine.

Vasilije Dabanovic 2 На терор полиције у Бару, ДФ ови активисти одговорили: Гласајте и ви број 13

“Odbila sam da odgovaram na njihova pitanja, dok prethodno ne dobijem objašnjenje po čijem naređenju su priveli mene kao majku dvoje djece, kao i mog supruga.Rekla sam im da pripadam DF-u, i da ću sjutra glasati za DF, što sam i njima najtoplije i najiskrenije preporučila“, ispričala je za IN4S Itana Glavanović, svoje današnje iskustvo iz prostorija barske policije.

Itana Glavanovic DF На терор полиције у Бару, ДФ ови активисти одговорили: Гласајте и ви број 13

Ona je rekla i da je ponosna što je bila sve vrijeme prošlogodišnjih protesta DF-a pred Skupštinom u šatorskom naselju, kao prvoj oslobođenoj teritoriji u državi koji koju je okupirao režim Mila Đukanovića.

Prije toga, velikom broju lokalnih funkcionera Nove, među kojima i predsjedniku i potpredsjedniku Opštinskog odbora Podgorice, uručeni su pozivi da danas u policiji daju izjave o okolnostima u vezi sa protestima 24. oktobra prošle godine, kazao je funkcioner Nove i DF-a Slaven Radunović.

Cipranic Spaic i Milic На терор полиције у Бару, ДФ ови активисти одговорили: Гласајте и ви број 13

„To je još jedan vid pritiska i zastrašivanja. Ušli smo u terminalnu fazu pritisaka i pravog gubitničkog ludila koje je zahvatilo DPS i ljudi iz policije koji pokušavaju da na svaki način zloupotrijebe instituciju kojom rukovode“, ocijenio je Radunović na pres konferenciji.

Podgoričanka Mirjana Tomašević ispričala je sinoć da je policija pretresla kuće više od dvadeset članova njihove šire porodice, čak komšije u Maslinama i uručila im pozive da se danas jave u CB Podgorica, kako bi dali izjavu u vezi sa prisustvom na protestima 24. oktobra prošle godine.

„Pozive su dobili moj otac, sestra, tri strica, braća od stričeva, naše komšije“, kazala je ona.

Uprava policije nije odgovorila na pitanja novinara zbog čega je velikom broju funkcionera i aktivista DF-a uručila pozive dan pred izbore, iako je od protesta proteklo gotovo godinu dana.

Oni nijesu odgovorili koliko osoba je dobilo poziv da se javi u CB Podgorica i po čijem su nalogu pretresani stanovi, kuće i automobili aktivista i funkcionera DF-a.

Radunović je juče na presu poručio DPS-u da je tolika razlika između podrške opoziciji i DPS-u „da im ništa ne može pomoći“.

„Ovom prilikom pozivam sve policajce, uniformisane ljude da ne brukaju sebe, uniformu i svoje porodice, jer poslije nedjelje dolazi ponedjeljak. Udarna pesnica je direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

Oni imaju navodne sumnje da mi nešto spremamo. Jedini koja ima razloga da sprema bilo kakve nemire je onaj koji gubi ove izbore, a to je DPS“, saopštio je Radunović.

Kandidat za poslanika na listi DF-a Marko Milačić rekao je da se DPS mreža nereguralnosti raspada.

Izvor: In4s.net