Nastavlja se progon: Knežević ili da svjedoči ili do dva mjeseca u zatvor

Nastavlja se progon: Knežević ili da svjedoči ili do dva mjeseca u zatvor

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora za funkcionera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića zbog odbijanja da svjedoči, saznaju TV Vijesti.

SDT je tražio pritvor jer je Knežević odbio da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada evra ukine presudu zbog napada na policajca.

Knežević je nekoliko puta ranije isticao da ima poslaničko pravo da javnost obavijesti o svemu što se dešava u Crnoj Gori, te da je upravo njegova funkcija kao poslanika da otkriva korupciju.

Na osnovu kojih elemenata je Vijeće Višeg suda uspjelo da ignoriše ono što mu kao poslaniku pripada, nije poznato.

Podsjetimo da je nedavno, lider NSD i poslanik DF-a Andrija Mandić, u Skupštini Crne Gore, izjavio da iza stava Kneževića stoji cjelokupan Demokratski front. Da li će Viši sud donijeti odluku da i preostali poslanici najveće opozicione grupacije dobiju po dva mjeseca zatvora ostaje da se vidi.

Prethodno je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da Kneževiću odredi pritvor.